Patrik Lindblad lämnar Hammarby

Efter fyra år i klubben lämnar linjespelaren Patrik Lindblad Hammarby – för spel i konkurrenten Ricoh.
– Det har varit ett oerhört svårt val att gå vidare, men nu gör jag det ’förbjudna’ bytet. Jag känner att jag vill ha ett miljöombyte, säger han.

Hur skulle du summera dina år i Hammarby?
– Som oerhört lärorika. Jag har fått uppleva en gemenskap som har gjort att jag har fått ett stort Bajenhjärta.

På vilket sätt har du utvecklats under den här tiden?
– Jag har utvecklat mitt försvarsspel och fått lära mig ett offensivt försvarsspel. Jag har lärt mig olika ledarstilar genom Kalle och Mange. Men det jag framför allt tar med mig är att jag har utvecklat min prioriteringsförmåga och vinnarinstinkt. Det har varit ett gött gäng som har gjort allt för att vinna vilket gett mig en vinnarskalle.

Vilket är ditt starkaste minne?
– Alla slutspel har varit roliga, framför allt de fem matcherna mot IFK Kristianstad och särskilt hemmamatcherna när vi vann. Det kommer jag att komma ihåg hela livet. Sedan kommer jag även minnas den gemenskapen som finns inom Hammarby.

Efter fyra år i Hammarby väntar nu spel i Ricoh, hur har tankarna gått?
– Det har varit ett oerhört svårt val att gå vidare, men nu gör jag det ’förbjudna’ bytet. Jag känner att jag vill ha ett miljöombyte då jag inte riktigt utvecklats de senaste två åren. Med ny miljö och en ny tränare hoppas jag kunna fortsätta utvecklas som spelare. Jag hoppas dock kunna behålla flera av killarna i Bajen som mina närmaste vänner resten av livet.

Hammarby Handboll tackar Patrik Lindblad för de här åren och önskar honom stort lycka till!