Hammarbys Pojkar B vann Eken Cup!

22 grönvita lag deltog i klassiska turneringen Eken Cup, som nyss avgjordes på Gubbängsfältet. I klassen Pojkar B vann Hammarby A-finalen – mot Bajen.

Eken Cup är världens största handbollsturnering på gräs och avgjordes i år 17-20 juni . Hammarby deltog med totalt 22 lag med allt från knattar, ungdomar till damseniorer. Allra bäst gick det Hammarbys Pojkar B (födda 2002), som ställde upp med två lag i turneringen. I A-slutspelet hamnade lagen på varsin sida i ”slutspelsträdet” och visst tog sig båda Bajenlagen till final.

Finalen blev en rafflande historia där de grönvita och tigerrandiga följdes åt målmässigt matchen igenom. Först i slutminuterna, matchen spelades i 2×15 minuter, kunde de grönvitklädda avgöra till slutresultatet 16-15. Vid prisutdelningen förenades lagen i en gemensam Hammarbyramsa.

Även damseniorerna tog sig till A-slutspel, men laget fick ge sig i kvartsfinalen mot Sportsgear som vann med 12-7.

Du hittar alla resultat från Eken Cup HÄR

Hammarby Handboll säger bra jobbat till alla Bajenlag som spelade Eken Cup!