Martin Dolk nyutbildad som personlig tränare

Inför den gångna säsongen var Martin Dolk tvungen att operera en stressfaktur vilket innebär att han har fått följa Hammarby från sidan om. Det innebär inte att han har legat på latsidan – utan han har nu utbildat sig till personlig tränare.
– I samband med min skada väcktes intresset för träning och kunnande om kroppen ännu mer, säger han.

Martin Dolk, som utbildat sig på Sports Club Education, beskriver sig själv som ”avslappnad men tuff” personlig tränare.
– Jag gillar att se de små detaljerna som man kan förbättra. Jag har också stor nytta av mina erfarenheter inom handbollen där jag har lärt mig att jobba i ett team. Det är likt personlig träning – man ska jobba tillsammans!

I sin nya roll som personlig tränare arbetar han med olika typer av kunder, både nybörjare och vana motionärer.
– Egentligen vill jag ju hjälpa vem som helst så klart. Men med min idrottsbakgrund och erfarenhet tränar jag gärna fram nya elitspelare inom olika idrotter.

Innebär det här att du nu lägger din handbollskarriär på hyllan?
– Absolut inte! Jag ska kombinera de två yrkena. Skadan känns mycket bättre faktiskt, det håller mig optimistiskt och djävligt laddad. Jag har börjat träna handboll igen så ännu har ni inte sett det sista av mig på handbollsplan!

Sommaren kommer Martin Dolk tillbringa hos Hammarbys partner Actic Hammarby Sjöstad, där han nu håller till som personlig tränare.
– Förutom en kort resa till Lissabon kommer det att vara full fokus på mitt uppdrag som personlig tränare och min egen träning för handbollen.

Är du intresserad av att börja träna med Martin Dolk? Hör av dig till honom på martin.dolk@actic.se