Hammarby värvar fransk högersexa

Hammarby Handboll har inför kommande säsong redan gjort flera fina värvningar och den senaste i raden är den franska högersexan Bastien Genty.
– Hammarby är en historisk klubb med internationellt anseende och nästa säsong hoppas jag att vi kan vara med i slutspelsracet igen, säger han.

25-årige Bastien Genty, som kommer från Normandie, är inte helt okänd för den svenska handbollspubliken. Säsongen 2015/16 spelade han i allsvenska Skövdeklubben HK Country och gjorde då 104 mål. Eftersom Bastien Genty kombinerade sina studier med handbollsspel lämnade han förra året Sverige för att avsluta sina studier i Frankrike.
– Nu är jag klar med mina studier och vill fokusera på min handbollskarriär till 100 procent. Jag tycker att Sverige är den bästa miljön för min utveckling.

Det gångna året har han spelat för den franska klubben Saint Marcel Vernon samtidigt som han tog sin Master i Management. Under sin tid i Skövde såg han Hammarby möta IFK Skövde vid flera tillfällen och noterade lagets offensiva försvar och fokus på kontringsspel.
– Jag hoppas att jag kommer passa in och jag ska se till att nyttja mina kvaliteter. Jag är en snabb spelare som alltid vill vinna. Men det viktigaste av allt, jag vill vara en bra lagkamrat.

Bastien Genty beskriver sig själv som en öppen, nyfiken och glad person och säger att han verkligen trivs i Sverige. Just nu befinner han sig på semester i Italien men flyttar till Stockholm redan nästa helg och den 24 juli är det dags för första träningen med laget.
– Att komma tillbaka till Sverige var ett lätt beslut eftersom jag mår jättebra i Sverige. Och att det blev Hammarby känns också jättebra. Jag hoppas få en bra tid i Hammarby och att Hammarby spelar slutspel igen!

Fakta Bastien Genty
Ålder: 25 år
Längd: 180 cm
Moderklubb: Entente Val de Reuil/Louviers
Från: Normandie
Senaste klubb: Saint Marcel Vernon

Hammarby Handboll hälsar Bastien Genty varmt välkommen och bienvenue!

Foto: Viktor Ljungström