Bastien Genty: ”Jag gillar att vi spelar aggressivt”

På söndag är det dags för Hammarbys säsongspremiär i Handbollsligan då laget möter Redbergslid IK borta. Bajens nyförvärv Bastien Genty ser fram emot seriestarten.
– Jag ser fram emot allt! Adrenalinet, att spela i Eriksdalshallen inför Bajens fans, att kämpa och ge allt för sina lagkamrater. Sist men inte minst ser jag fram emot att vinna!

Den franska högersexan kom till Hammarby inför årets säsongen och är nöjd med sin första tid i klubben.
– Min första tid har varit jättebra! Jag har blivit väl välkomnad av alla i laget och alla som jobbar med A-laget vilket gjort det lätt att komma in i allt. Svenska kan i och för sig vara svårt men samtidigt är det kul att lära sig ett språk ordentligt.

Han har redan hittat flera smultronställen i Bajenland och nämner särskilt Hornstull med Tantolunden, foodtrucks på helgerna och flera trevliga restauranger.
– Men jag måste säga att jag har fått en särskild favorit i Gamla Stan: Mister French!

Under försäsongen har Hammarby varvat tung träning med flera träningsmatcher mot bland andra seriekollegorna Eskilstuna Guif och Ricoh Handboll.
– Att spela matcher har hjälpt mig med detaljerna. Vårt spel är verkligen speciellt och jag har behövt lite tid för att förstå och veta hur jag måste jobba i försvaret. Men jag gillar att vi spelar aggressivt och att jag får springa mycket, säger Bastien Genty.

Hammarbys nyförvärv tycker att laget ska fokusera på försvarsspelet, finjustering av detaljerna och moståndarkollen under de sista dagarna innan söndagens säsongspremiär borta mot Redbergslid.
– Jag har ju inte spelat mot RIK tidigare men vet att det kommer att bli en tuff match då de har många bra spelare. Men om vi har bra försvar och gör mål på kontringar har vi verkligen chans att vinna.

Efter söndagens bortamatch mot RIK är det sedan dags för hemmapremiären mot Eskilstuna Guif i Eriksdalshallen fredagen den 15 september.
– Jag ser fram emot hemmapremiären med spänning. Jag har hört mycket om hur det är att spela i Eriksdalshallen!

Nu när vi närmar oss seriestarten, vad har du för mål och förhoppningar på den här säsongen?
– Jag vill hela tiden förbättra mig och försöka vara den bästa versionen av mig själv. Jag vill göra många mål, kämpa för laget, vinna och spela slutspel.

Hammarby möter Redbergslid borta söndagen den 10 september kl. 17.45.
Fredagen den 15 september tar Hammarby emot Eskilstuna Guif i Eriksdalshallen, avkast. Kl.19. Biljett till hemmapremiären köper du på hammarbyhandboll.ebiljett.nu