Redbergslid-Hammarby 33-17 (13-7)

Säsongspremiären i Handbollsligan blev en rejäl kalldusch för Bajen. Gästerna, för dagen i tigerrandigt, hade en tämligen usel dag på jobbet och Redbergslid tog två enkla poäng.
– Vi kan så mycket bättre än så här, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarby har redan inledningsvis svårt att att göra mål mot Redbergslids målvakt Tobias Thulin, som får en riktig önskestart. Först efter dryga kvarten lyckas Bajen sätta första baljan genom Alexander Bindiris till 5-1.
– Vi skapar en del lägen men man måste göra mål också. Deras målvakt fick en drömstart och fortsatte sedan så. Men vi plockar in en del på deras kontringar och är ett par mål efter innan vi får en olycklig avslutning på första halvlek, säger Kalle Matsson.

Ja, Hammarby har möjlighet att reducera till 12-8 precis innan halvtid, men istället räddar hemmalaget – och gör dessutom 13-7 på efterföljande anfall. Efter två snabba Redbergslidsmål direkt i andra halvlek bestämer sig Kalle Matsson för att ta ut målvakten och testa 7-mot-6-spel.
– Vi måste börja chansa men spelar man 7-6-spel och missar så blir man straffad direkt, vilket vi blir. Och då rinner det snabbt i väg som det gör för oss i andra. Det blir en mental grej där spelarna tappar självförtroende medan deras spelare får världens självförtroende istället.

Andra halvlek blir inte en särskilt spännande tillställning och Redbergslids IK vinner till slut seriepremiären med 33-17.
– Jag ser potential i jättemånga grejer men det gjorde jag innan också. Just nu, direkt efter, är det svårt att se vad jag vill ta med mig från matchen. Men när vi spelar uppställt försvar och är koncentrerade känns det som om vi har hygglig kontroll. Och vi får inte glömma bort att vi hade fått noll poäng även om vi hade fått stryk med ett, även om det just nu känns fördjävligt, säger Kalle Matsson.

Vad vill du se för spel från er sida i fredagens #hemmapremiär mot Eskilstuna Guif?
– Även om det känns nattsvart nu finns det spelmässigt positiva saker. Under min tid i Bajen har vi ramlat ihop några gånger och de flesta gångerna har vi studsat tillbaka och sedan gjort en bra match nästa gång. Vi kommer att göra en bra match på fredag, det är jag säker på.

Hur kommer ni tillbringa veckan fram till hemmapremiären?
– Vi kommer att analysera vad som händer i dagens match och vad vi kan göra bättre. Det ska bli fantastiskt kul med hemmapremiär och vi kommer att lägga ner ett djävla jobb i veckan för att vara förberedda. Och på fredag kommer vi att behöva allt stöd vi kan få!

Inför söndagens bortapremiär blev det också klart att det blir Patrik Fahlgren som får dra på sig lagkaptensbindeln den här säsongen. Robin Hallberg och Nisse Pettersson blir assisterande lagkaptener.
– Patrik har visat bra ledaregenskaper och har stor erfarenhet och kunskap som han kan dela med sig av. Dessutom är han en trygg och säker person som passar i lagkaptensrollen.

Målskyttar
Redbergslids IK: Tobias Johansson 6 (5), Niclas Fingren 5, Anton Gustafsson 3, Oliver Wigmark 3, Simon Örtelind 3, Jonatan Wenell 3, Emil Mellegård 3, Albin Stenberg 2, Jonathan Augustsson 2, Melker Norrman 1, Markus Thorbjörn 1, Fredrik Augustsson 1.
Hammarby IF: Bastien Genty 3, Alexander Binderis 3, Andreas Halvarsson 2, Örn Ingi Bjarkason 2, Patrik Fahlgren 2 (2), Rickard Lönn 1, Nils Pettersson 1, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1, Erik Borgenhäll 1.

Utvisningar
Redbergslids IK: 4×2 min.
Hammarby IF: 3×2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 829.