Nisse Pettersson: ”Vi måste spela kompakt förssvarsspel”

Precis lika missnöjd som han var med söndagens insats mot RIK borta, lika peppad är Hammarbys assisterande lagkapten Nisse Pettersson inför fredagens #hemmapremiär.
– Jag ser fram emot det otroligt mycket! Jag hoppas att det blir mycket folk och vi kommer absolut att spela bättre än vad vi gjorde senast.

Hur gick tankarna efter premiärförlusten borta mot RIK?
– Vi gjorde ingen topprestation samtidigt som vi blev extremt straffade när deras målvakt spelade så bra. Vi satte inte våra lägen och då fick de chans att kontra direkt och göra en massa mål. Det är klart att vi är enormt frustrerade men det skapar också revanschlusta. Nu ska vi ladda om och njuta av fredagens match.

Vad vill du se i ert spel på fredag mot Eskilstuna Guif?
– Vi måste spela kompakt försvarsspel mot deras snabba genombrottsspelare och ligga lågt och spela aggressivt. Vi måste vinna mycket boll så vi kan kontra på dem. I anfallsspelet gäller det att ha tålamod och dra dit bollen när vi får lägen.

Matcherna mot Guif präglas alltid av derbykaraktär, varför tror du att det är så?
De lag man ligger nära geografiskt får man möta flera gånger så vi kan varandra ganska bra. De här matcherna brukar alltid ha mycket folk och vara jämna matcher så då blir det lätt intensivt.

Hur mycket ser du fram emot fredagens #hemmapremiär i Eriksdalshallen?
– Otroligt mycket! Det var väldigt längesen vi spelade i Eriksdalshallen nu så det ska bli jättekul. Jag är trött på försäsongen; det är mycket roligare nu när vi får komma in i det och spela många matcher och åter kämpa hårt inför publik.

Kalle Matsson utsåg dig till assisterande lagkapten inför den här säsongen, hur ser du på din nya roll?
– Det känns spännande! Jag tror att jag fick den för att jag har en stor roll i försvaret och kan se till att vi snackar ihop oss kring vad vi ska göra. Vi är annars ett lag där vi hjälps åt så jag tror inte jag behöver vara någon urledare, vi har bra sammanhållning. Sedan är det kul att Kalle tror på mig.

Just sammanhållningen är något som alltid har kännetecknat Hammarby Handboll, hur lyckas ni skapa en sådan bra sammanhållning?
– Vi har ett lag där vi inte haft så mycket spelarruljans genom åren. Vi är många som har spelat med varandra väldigt länge, vilket skapar gemenskap. Sedan ingår vi i hela Hammarbyfamiljen; det finns en väldig familjekänsla i hela Hammarby. Det smittar av sig på vårt lag bara genom att tillhöra Bajen.

Hur skulle du beskriva årets version av Hammarby Handboll?
– Vår styrka kommer att vara att vi bibehåller vårt aggressiva 3-2-1-försvar som ger oss många kontringar. Med de nya spelarna får vi dessutom lite mer flyt och variation i anfallsspelet och ett bättre hellhetsspel vilket jag tycker känns spännande.

Vad har du för förväntningar på årets säsong?
– Jag tycker det är svårt att prata förväntningar och placeringar när vi har spelat så kort tid och inte sett de andra lagen. Men vi vill ju självklart bli bättre än förra säsongen och titta uppåt i tabellen. Vi vill spela en bättre handboll som tar oss så långt som möjligt.

Vad är det roligaste med att säsongen nu har dragit igång?
– Det roligaste är att spela matcher i Eriksdalshallen. När hallen kokar och varenda mål känns som det betyder allt. När spänningen stiger, de sista minuterna nalkas och man känner hur vi har publiken bakom oss. Det är det bästa!

Hammarby Handboll möter Eskilstuna Guif på fredag den 15 september i Eriksdalshallen, avkast kl.19! Biljett köper du HÄR