Hammarby – Eskilstuna Guif 26-29 (10-14)

Hemmapremiären blev en fantastisk fest på läktarna men tyvärr bjöd inte Bajen på något vidare festligt spel på plan. 
– Det är en besvikelse att vi inte kan leverera bättre, säger manager Kalle Matsson.

I säsongspremiären borta mot Redbergslid kom första grönvita målet efter knappa kvarten. I hemmapremiären kom första Bajenmålet tidigare, men det dröjde ändå nästan nio minuter innan Hammarby genom Patrik Fahlgren lyckades näta bakom Eskilstunamålvakten Herdeiro Lucau.
– Vi försöker men får inte riktigt till det som vi vill. Vi blir stressade när vi inte gör mål och inte hänger med i matchen och får jaga, då blir det svårt, säger Kalle Matsson.

Eskilstuna Guif tog snabbt tillvara på Hammarbys okyliga avslut och kontrade in flera mål, som gjorde att bortalaget ledde med fem-sex bollar under större delen av första halvlek.
– Vi spelar inte tillräckligt bra anfallsspel och skapar inte tilläckligt bra lägen. Och när vi skapar lägen är vi inte kalla i avsluten. Det är ett samspel som handlar om att få de sex spelarna på banan att göra saker tillsammans och hjälpa varandra till bra saker. Där har vi en bit kvar att jobba på, säger Kalle Matsson, som i första halvlek försökte testa några varianter för att försöka lösa anfallsspelet.
– Men vi var inte riktigt nära någon gång. Vi kan mycket bättre än vad vi har fått fram i de här två matcherna och det är så klart väldigt tråkigt.

Hammarby gick till halvtidsvila med ett fyramålsunderläge och då andra halvlek blir något förryckt med en massa utvisningar kom Bajen inte närmare Eskilstuna, trots ett massivt stöd från läktarna. Bortalaget vann till slut med 26-29 och bäste grönvite målskytt blev lagkapten Patrik Fahlgren med tio mål.
– Det är fantastiskt att få coacha laget inför en sådan publik som det är idag. Spelarna var otroligt taggade idag och ville så mycket inför hemmapubliken; de vill verkligen ge tillbaka när det var så många här. Det är ett fantastiskt stöd så det är bara att hoppas att alla kommer tillbaka och stötta oss lika mycket i nästa hemmamatch, avslutar Kalle Matsson.

Målskyttar
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 10, Rickard Lönn 5, Andreas Halvarsson 3, Nils Pettersson 2 (1), Johan Nilsson 2, Gunnar Pettersson 2, Bastien Genty 1, Anders Wik-Rydberg 1.
Eskilstuna Guif: Emil Hansson 9 (5), Mathias Tholin 6, Robin Andersson Dickfors 4, Jesper Lindgren 4, Daniel Ekman 3, Emil Andersson 1, Fredrik Gustavsson 1 (1), Simon Sonesten 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 5×2 min.
Eskilstuna Guif: 7×2 min.

Domare: Markus Winberg och Michael Johansson.

Publik: 1 572.