Robin Hallberg: ”Jag tror att det kommer lossna snart”

Hammarbys målvakt Robin Hallberg, som kom in i mitten på första halvlek i hemmapremiären, tycker att Hammarby trots fredagsförlusten hittade rätt i stora delar av spelet och han ser nu fram emot måndagens bortamatch mot Ricoh.
– Det har varit tufft med de två första matcherna men jag ser ljust på framtiden, säger han.

Framför allt har Hammarbys starter i de två första matcherna varit undermåliga och gjort att Bajen snabbt legat efter.
– Både mot Guif och RIK spelar vi det anfallsspel som vi vill göra och kommer till lägen. Sedan är det Thulin senast och nu Lucau som är duktiga i mål, jag tror inte att det är svårare än så.

Robin Hallberg är dock nöjd med att Hammarby i fredagens hemmapremiär mot Eskilstuna Guif kämpar sig in i matchen.
– Det var så klart en väldigt tuff start på mathcen men vi kämpar oss in i det och är faktiskt inte så många bollar efter i andra. Vi gör ändå 26 mål totalt utan att göra mål de första tio minuterna. Jag tror att det kommer lossna snart.

Redan på måndag för Bajen en ny chans då det vankas länsderby mot Ricoh borta i Solnahallen.
– Handboll är en självförtroendesport och nu när det blev så många mål som nu så är jag inte ett dugg orolig för starten mot Ricoh på måndag. Jag älskar att det är tight matchande nu. Vi har två träningar att ser fram emot nu där vi får slicka såren och sätta planen mot Ricoh. Sedan är det dags igen, det är det bästa som finns!

Robin Hallberg hoppas att laget kan ta med sig tempot från Guifmatchen till måndagens match. Och hoppas även att det finns mycket grönvitt stöd på läktarna.
– Jag har sagt det många gånger, det är så häftigt med den atmosfären fansen skapar och att vi har en sjungande publik till skillnad mot många andra handbollslag.

Hammarby möter Ricoh i Solnahallen på måndag den 18 september. Avkast kl.19!