Andreas Halvarsson: ”Får vi träff bakåt har vi en väldigt bra chans”

Även om Hammarby inte riktigt har fått resultaten med sig i säsongsinledningen tycker Andreas Halvarsson att lagets insats blivit bättre för varje match. Därför ser han ser fram emot onsdagens hemmamatch mot IK Sävehof.

I förra veckans förlust mot Skövde ledde Hammarby med fyra minuter kvar men förlorade snöpligt matchen med ett Skövdemål med tre sekunder kvar. Trots det har Andreas Halvarsson inte mycket att anmärka på spelmässigt.
– Jag tycker att vi spelade bra generellt sett hela matchen. Vi stod bra bakåt och skapade lägen framåt. Vi fick chansen att stänga matchen men istället kvitterade de och avgjorde sedan matchen. Vi får våra lägen men är inte tillräckligt noggranna utan missar lite för mycket, säger han.

Finns det något du tycker ni kunde gjort annorlunda?
– Egentligen inte, vi hade bara svårt att sätta dit våra lägen så vi behöver kanske vara mer noggranna. Det är svårt att komma fram till exakt vad vi hade behövt göra men själv tror jag det handlar om att ha lite mer fokus i avsluten.

Och även om det blev en förlust mot Skövde så tycker Andreas Halvarsson att han ser tydliga förbättringar i lagets spel.
– Det har blivit bättre och bättre för varje match. Vi tror på oss själva och på att vi har ett bra lag. Vi behöver bara fortsätta med det vi gör så kommer resultaten. I år har vi lyckats göra mer mål i varje match och det känns bra tycker jag.

Vad tycker du om din egen insats så här inledningsvis?
– Bakåt är jag nöjd. Och det vi pratade om när det gäller att bli mer noggranna i avsluten gäller även mig. Jag har bränt lite för många lägen i avsluten. Men är ändå nöjd med helheten.

På onsdag tar ni emot IK Sävehof i Eriksdalshallen, hur behöver ni spela för att slå dem?
– Vi måste få stopp på Sävehof bakåt. De har spelat 7-mot-6 en hel del så vi behöver se till att få enkla mål när de tappar bollen. Vi måste självklart hålla vårt eget spel och fortsätta att köra på. Vi behöver också vara avslappnade och noggranna i avsluten. Vi vet att vi kan slå alla lag och särskilt hemma är vi starka när vi har publikens stöd. Det är väldigt roligt att spela när det är livat i hallen.

Hammarby Handboll möter IK Sävehof onsdagen den 4 oktober kl.19 i Eriksdalshallen. Biljett till matchen köper du via hammarbyhandboll.ebiljett.nu