Nisse Pettersson: ”Det är det sista i tajmingen som saknas”

Resultatmässigt var han så klart inte nöjd efter hemmaförlusten mot IK Sävehof men Nisse Pettersson uppskattade ändå lagets inställning matchen igenom. Och vill se samma kämparanda i söndagens bortamatch mot nykomlingarna OV Helsingborg.
– Vi kämpar väldigt mycket som ett lag, inställningen är där och alla sliter som djur. Sedan får vi kanske inte ut det spelmässigt som vi önskar, säger Nisse Pettersson.

Varför får ni inte riktigt spelet att fungera så att vinsterna uteblir?
– Jag tror kanske att det beror lite på samspelet och det där sista i tajmingen som saknas. Det är lite hackigt men jag tycker det blir bättre dag för dag. Men just efter matcherna så känns det lite som ’arrrrggghhh’, så det är klart det är frustrerande.

Hur mycket påverkades ni i matchen mot Sävehof när Andreas Halvarsson blir skadad?
– Det är klart att det bryter lite av vårt momentum när hela hallen kokar och vi är inne i en fin period. Sedan får vi möblera om lite och det känns som vi blir lite störda i framför allt kontringsspelet.

På söndag åker ni till Skåne för bortamöte mot nykomlingen OV Helsingborg. Hur går tankarna inför den matchen?
– Ett av starkaste minnena vi har är ju när vi slog OV Helsingborg 2012 och säkrade platsen i Elitserien. För oss som var med var det en otrolig match så det är klart att vi minns den. Men nu är det ett helt annat lag som vi möter än det Helsingborg somv ar då. Eftersom de är nya i Handbollsligan den här säsongen ska det bli kul att åka ner och möta dem i deras nya hall.

Vad vill du se i ert spel på söndag?
– Vi ska fortsätta som vi gjorde idag med en grym inställning och kämparanda. Sedan ska vi bygga vidare och hela, hela tiden ha viljan att bli bättre. Det vill jag se på söndag!

Hammarby Handboll möter OV Helsingborg borta på söndag den 8 oktober kl.17.30. Kan du inte vara på plats streamas matchen på C More: http://www.cmore.se/kampanj/handboll?utm_source=hammarby_if_hf&utm_medium=partner&utm_campaign=handboll