”Ofta mycket fart och fläkt när vi spelar mot varandra”

På tisdag lirar Bajen sin tredje raka bortafajt.
För motståndet står Eskilstuna Guif och Martin Dolk ser fram emot mötet.
– Alltid kul att möta Guif, säger han.

Matcherna mellan Hammarby och Eskilstuna Guif brukar bli såväl hårda som tempofyllda. Martin Dolk tror att tisdagens möte i nya Stiga Sports Center kommer bjuda på något liknande:
– Det blir ofta mycket fart och fläkt när vi spelar mot varandra, samt lite mer teknik än ”brunk”-handboll, säger han.

Efter en trevande säsongsinledning har Hammarby tagit poäng mot såväl Redbergslid, Sävehof och Lugi – där de två sistnämnda har krigats fram på bortaplan.
– Även om vi är glada att vi tagit poäng mot bra lag på sistone är vi inte helt nöjda med vårt spel, det finns mycket utrymme för förbättring på många fronter. Men skillnaden nu jämfört med i början av säsongen har vi hittat våra roller bättre och blivit mer bekväma i vårt spel. Men jag tycker framförallt att försvaret och målvaktsspelet har visat en klar förbättring, säger Dolk.

Tre raka kryss vittnar om superjämna matcher, hur håller man sig kylig när det är så jämnt i slutet?
– Personligen tänker jag inte så mycket. Jag vill gärna vara delaktig när det ska avgöras. Men man ska försöka hålla sig till planen vi lagt upp för matchen och inte stressa upp sig om något inte funkar för tillfället, utan tro på det vi kommit överens om.

”Dolken”, som inledde säsongen med sporadiska inhopp, har nu fått alltmer speltid på nio meter – något den tidigare högersexan trivs med:
– Kalle och Mange är väldigt tålmodiga med mig och jag är extremt tacksam för förtroendet de ger mig. Jag tycker det går bättre och bättre för varje match som går. Det är en ny rolg utmaning för mig att spela fullt på nio meter samt hitta lite utav en ny spelstil då min skada, än så länge, inte riktigt tillåter mig att spela som jag gjorde förr.

Och du har fått förtroendet som förste straffskytt igen?
– Vi har många duktiga straffskyttar i laget, för tillfället går det hyfsat för mig. Men som sagt, jag tackar för förtroendet och avböjer aldrig nej till en straff oavsett läge i matchen.

Hammarby hoppas förstås att äntligen få plocka en tvåpoängare på tisdag, men då gäller det att spela klokt i Eskilstuna, menar Dolk:
– Guif borta är en svår nöt att knäcka. Man måste hålla nere tekniska felen så möjligheten för motkontring dödas. De är snabba och tekniska. Med många spelare med bra spelsinne så måste framförallt försvaret fungerar om vi ska ha en chans.

Hammarby möter Eskilstuna Guif borta på tisdag den 21 november kl 19 i Stiga Sports Arena.

Hammarby Handboll arrangerar supporterbuss från Eriksdalshallen, som åker kl 16.30. Läs mer HÄR.

Kan du inte vara på plats streamas matchen på C More.