Malmö-Hammarby 31-25 (16-10)

En rejäl grönvit uppryckning efter paus höll på att göra Malmö nervösa, men närmare än tre bollars underläge kom Hammarby aldrig nere i Skåne.
Bäste Bajenskytt blev Rickard Lönn med sex fullträffar.

Måndagens match mot HK Malmö var den fjärde bortamatchen på raken för Hammarbys del. Tyvärr bjöd inte Bajen på någon blomstrande inledning i Skåne utan låg under med 6-2 efter tio minuter och tre raka Malmömål. Hammarby fick inte till det varken offensivt eller defensivt. Även Robin Hallberg i mål, som blev utbytt efter första halvlek, hade svårigheter och Bajen låg som mest under med åtta bollar.
– Jag tycker att Robin var förtjänt av chans att spela in sig och jag tycker att han tog en hel del skott som blev frikast. Han har sett superbra ut på träning och kommer snart att leverera en toppmatch. Idag får han en hel del avslut från bra lägen för anfallarna och har verkligen ingen tacksam uppgift, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Efter ett rött kort för Malmös Binai Aziz med två minuter kvar av halvleken lyckades Bajen dock gör två mål innan halvtid (16-10).
– De kontrar väldigt bra och straffar oss effektivt på våra misstag. Malmö inleder väldigt bra och gör det svårt för oss, säger Kalle Matsson.

I andra halvlek var det Hammarby som inledde starkast med bland annat två mål av matchens utropstecken Erik Borgenhäll, vilket innebar att Bajen snabbt reducerade till endast två mål i underläge.
– Borgenhäll fick nyttig speltid idag. Vi har stora förhoppningar på honom på långsikt och tror att han kommer att bli en väldigt duktig spelare. Jag tycker att han är modig och tar för sig på ett väldigt bra sätt, säger Kalle Matsson.

Hemmalaget Malmö lät dock inte Hammarby komma närmare än så utan utökade sedan sin ledning igen. En ledning som till slut blev till hemmaseger med sex mål.
– Vi kämpar och gör det vi kan för att hitta en väg tillbaka in i matchen. Jag tycker att killarna ska ha en stor eloge för sin krigarinsats. Malmö är dock starka och gör mycket bra. Det blir en för tuff uppgift för oss helt enkelt, säger Kalle Matsson.

Målskyttar
HK Malmö: Fredrik Petersen 10 (1), Anton Blickhammar 6, Jim Andersson 5, Adam Lönn 4, Fredrik Lindahl 3, Binai Aziz 1, Kassem Awad 1, Mattias Kvick 1.
Hammarby IF: Rickard Lönn 6, Martin Dolk 4 (2), Patrik Fahlgren 3 (1), Erik Borgenhäll 3, Gunnar Pettersson 2, Johan Nilsson 2, Hannes Nyström 2, Bastien Genty 1, Nils Pettersson 1, Viktor Ahlstrand 1.

Utvisningar
HK Malmö: 4×2 min, direkt rött kort på Binai Aziz.
Hammarby: 3×2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 775.