Anton Hellberg: ”Allt fungerar idag”

Det var inget snack om vem som var torsdagens derbykung: Bajens målvakt Anton Hellberg räddade hälften av alla Ricohs skott och spelade en avgörande roll när Hammarby vann sin första hemmaseger för säsongen.

Varför vinner ni mot Ricoh?
– Vi jobbar på ordentligt hela matchen. Även om det kanske blir rätt alla gånger så fortsätter vi att jobba hela vägen och då blir de pressade. Allt fungerar idag. Det mesta stannade i försvaret och sedan tog jag resten så det var perfekt.

Berätta hur det känns att vara i ett sådant ’flow’ som du var idag?
– Det är rätt skönt, man är så lugn. Man stressar inte upp sig utan man vet var bollen kommer. Det är helt sjukt, vissa matcher är det bara så. Det känns otroligt gött. Det är viktigt att få en bra start för det sätter lite hur matchen kommer att se ut.

Hur är det att spela inför fullsatta läktare?
– Det är grymt med mycket folk, bra jobb från alla och det är bra energi. Det är första hemmasegern så det var på tiden. Jag hoppas att alla 2000 kommer tillbaka nästa match. Det är alltid roligt att spela men det blir en extra krydda när det är så mycket folk här.

Vad tar du med dig från den här matchen?
– Att vi jobbar på hela tiden och hittar ett lugn där vi inte gör så många misstag. Det känns även som vi jobbar på lite mer idag. Alla gör lite bättre och hårdare insatser och det syns mer idag.