Grönvit representation på handbolls-VM för damer

Just nu spelas handbolls-vm för damer i Tyskland. Hammarby Handboll har grönvit representation i landslaget då sjukgymnasten Anne Hopfgarten och läkaren Per Lindblom ingår i ledarstaben.

Anne Hopfgarten har varit sjukgymnast för damlandslaget sedan i våras och har tillbringat den senaste veckan med landslaget på VM. Mitt i rådande gruppspel åkte hon dock hem till Eriksdalshallen på blixtvisit för att stötta Bajen under derbyt.
– Tanken var inte att jag skulle stanna så länge det här mästerskapet men en av sjukgymnasterna fick personliga förhinder så jag fick förlänga, men då var det ett krav att jag skulle få åka hem till Ricoh-matchen. Jag visste att Halvarsson skulle göra debut. Så jag åker tillbaka till VM på lördag morgon.

Hur är det att få representera Sverige i ett mästerskap?
– Det är jag jättestolt över. Jag tackade nej först för att jag kände att jag inte orkade resa så mycket då jag har åkt så mycket med 94-landslaget. Men sedan när jag ringde landslagschefen så tackade jag ja. Man kan faktiskt inte tacka nej till Sverige så jag är jättestolt.

Hur är det att ha sällskap av Hammarbys läkare Per Lindblom på VM?
– Doktor Per är internationellt erfaren då han har jobbat med damlandslaget i fotboll i cirka 15 år och han har varit med det här landslaget sedan förlägret till OS så han känner tjejerna väl. Han är jättebra att jobba ihop med. Vi har så bra samarbete tillsammans honom och med den andra sjukgymnasten.

I matchen mot Ricoh gjorde Andreas Halvarsson comeback efter sin skada. Var du förvånad att han lyckades komma tillbaka så snabbt?
– Han var rätt ynklig första veckan och hade jätteont och kunde knappt röra kroppen. Efter hans första vecka så kunde han gå vidare till nästa nivå hela tiden. Han var på min klinik och tränade varje dag och kunde gå vidare till nästa nivå varannan dag. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Jag är lite förvånad att det gick så bra och det är otroligt häftigt.

Vad tror du att det beror på?
– Det fins en jäkla vilja hos honom och han har gjort det han skulle göra hela tiden. Han var på kliniken varje dag och sedan var han på gymmet och körde ben. Han var extremt fokuserad och har lagt ner jättemycket jobb. Jag fick faktiskt ståpäls när de presenterade honom inför matchen. Det var häftigt!

Hammarby Handboll önskar det svenska damlandslaget i handboll stort lycka till i VM!