Kalle Matsson: ”Det är en tuff match som väntar nu”

Efter förra veckans fina derbyseger hemma i Eriksdalshallen väntar en ny tuff utmaning på onsdag: tabelltrean Alingsås på bortaplan.

De två lagen har redan mötts en gång den här säsongen. Då pressade Bajen SM-finalisten Alingsås rejält och ledde i paus. Men efter en svag inledning på andra halvlek tvingades grönvitt jaga förgäves och Alingsås vann till slut i Eriksdalshallen med 25-22.
– Det är en tuff match mot Alingsås som väntar nu. Vi får se till att åka dit och ta bort deras kontringsspel så kanske vi har en chans att göra nåt bra där, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

På bortaplan har Hammarby de senaste åren haft svårare att hota Alingsås, som just nu ligger trea i tabellen på samma poäng (24) som tvåan Malmö.
– Vi vet att det är åtta lag som har hur mycket poäng som helst jämfört med oss som ligger längre ner. Men det är inget som vi funderar jättemycket på utan vi tar en match i taget, säger Kalle Matsson.
– Det är jätteskönt att vi kommer till onsdagens match med en derbyseger i ryggen. Vi går in i ett tufft matchprogram nu i december med Alingsås borta på onsdag och sedan fyra matcher mot Skövde och Karlskrona. Efter derbyt är det skönt att känna att vi kan och att vi är bra.

Hammarby möter Alingsås borta onsdagen den 13 december. Avkast kl.19!