Alingsås-Hammarby 35-26 (15-12)

Med dryga kvarten kvar var Bajen bara två bollar bakom Alingsås.
Men skärpan bakåt tröt och hemmalaget kunde glida iväg i en match som aldrig riktigt lyfte spelmässigt från något håll.

För att kunna hota SM-finalisten Alingsås hade Hammarby behövt en starkare inledning än vad laget fick i onsdagens bortamatch. Bajen lyckades så hål på hemmamålvakten Richard Frisk först efter åtta minuter och ställningen 4-1.
– Tyvärr startar vi lite passivt och ger Alingsås möjligheten att göra det de är bra på. Exakt vad det beror på är såklart svårt att svara på men man kan i alla fall konstatera att Alingsås gör det väldigt, väldigt bra under inledningen, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarby kom till start utan varken Anders Wik-Rydberg eller Anton Hellberg, som båda var tvungna att lämna sena återbud.
– Det påverkade lite för igår trodde vi att de skulle spela och de som fick gå in var inte lika förberedda som de hade varit med lite längre varsel. Men det är sådant som sker under en säsong och det gäller att ha en trupp för att hantera det. Jag har goda förhoppningar om att båda snart ska vara tillbaka i spel i alla fall, säger Kalle Matsson.

Efter den tuffa inledningen fick Hammarby igång anfallsspelet lite bättre i slutet av första halvlek och skapade betydligt fler lägen. I halvtid var det tre mål som skilde lagen åt.
– Killarna hämtar sig efter inledningen och kämpar verkligen på. Jag tycker att vi hittar en uppställning med Martin Dolk, Patrik Fahlgren och Erik Borgenhäll som gör det väldigt bra anfallsmässigt. När vi är bra där och minimerar deras kontringar har vi vår bästa period i matchen.

Med kvarten kvar av matchen hade Hammarby reducerat till två mål. Men närmare än så kommer aldrig Bajen och matchen slutade 35-26 till Alingsås.
– Tyvärr får vi en period med några missade avslut och tekniska fel som gör att de rycker igen. Vi försöker chansa i slutet men det gjorde att siffrorna istället rann iväg, säger Kalle Matsson

Målskyttar
Alingsås HK: Andreas Berg 7, Oscar Bergendahl 6, Felix Claar 6, Samuel Lindberg 4, Andreas Flodman 4 (1), Daniel Tellander 2, Johan Nilsson 2, Pontus Axelsson 1, Tobias Sandberg 1, Anders Alfredson 1, Mishels Liaba 1.
Hammarby IF: Hannes Nyström 7, Martin Dolk 7 (3), patrik Fahlgren 4, Andreas Halvarsson 3, Johan Nilsson 2, Rickard Lönn 1, Gunnar Pettersson 1, Erik Borgenhäll 1.

Utvisningar
Alingsås HK: 4×2 min, Mishels Liaba rött kort efter tre utvisningar.
Hammarby IF: 3×2 min.

Domare: Andrej Smailagic, Sandro Smailagic.

Publik: 1 338.