Hammarby-Skövde 32-24 (20-11)

Försvaret med Anton Hellberg i spetsen spikade igen och framåt kontrade Bajen in mål efter mål.
Publiken hyllade grönvitt med stående ovationer när två sköna pinnar inkasserades på söndagen.

Hammarbys lagkapten Patrik Fahlgren visade vägen när han gjorde det första målet mot Skövde. Efter tio minuter hade Bajen tagit ledningen med 8-4 efter flera läckra räddningar av Bajenmålvakten Anton Hallberg.
– Vi får en skön start men jag tycker inte att vi är klockrena i försvaret från början utan Anton räddar oss lite då. I och med att han räddar blir vi tryggare och då spelar vi bättre. Skövde blir lite tagna och passiva, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.
– Sedan får vi bra kontroll försvarsmässigt så att vi får igång kontringarna. Jag tycker vi har bra överläge i paus.

Hammarby hade hela sex spelare som bidrog till tre mål vardera i första halvlek och Bajen gick till halvtidsvila med 20-11.
– I paus pratade vi om att det är viktigt att se till att Skövde inte får några snabba mål i början av andra halvlek så att de känner att det är med i matchen igen. Kan man spela första tio minuterna koncentrerat och behålla ledningen så blir sista delen en transportsträcka.

Och precis så blev det i eftermiddagens hemmamatch. Det blev aldrig spännande utan Hammarby förvaltade halvtidsledningen på ett disciplinerat sätt och vann till slut med 32-24.
– Antal mål är inte viktigt alls utan det är prestationen som är viktig. Jag tycker att vi tappar lite väl mycket skärpa när matchen är avgjord och kunde gjort en del grejer annorlunda. Idag ska vi vara nöjda med prestationen de första 30-40 minuterna. Nu ska vi se till att göra lika bra prestation i de tre matcherna vi har kvar.

Målskyttar
Hammarby IF: Anders Wik-Rydberg 6, Patrik Fahlgren 5 (2), Nils Pettersson 4, Rickard Lönn 4, Bastien Genty 3, Gunnar Pettersson 3, Johan Nilsson 2, Hannes Nyström 2, Viktor Ahlstrand 1, Alexander Binderis 1.
IFK Skövde: Rasmus Wremer 8, Kristian Svensson 3, Christopher Hedberg 2, Henrik Dahlberg 2, Axel Farnzén 2, Gustaf Wedberg 2, Alfred Ehn 1, Michael Andersson 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 2×2 min.
IFK Skövde: 2×2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 732.

Foto: Claus Meyer