Anders Wik-Rydberg: ”Vi spelar väldigt bra bakåt”

Anders Wik-Rydberg var tvungen att stå över förra matchen på grund av sjukdom men var idag tillbaka på plan igen. Han återvände med besked och blev Bajens bäste målskytt med sex mål.

Vad är den avgörande faktorn för segern idag?
– Vi får till försvarsspelet och gör en bra första halvlek. Däremot tappar vi lite väl mycket i slutet av matchen tyvärr, men det gick vägen ändå.

Hur mycket hade ni inför matchen pratat om det jämna tabelläget?
– Vi har inte fokuserat på tabellplaceringar och att det är var en viktig match på så sätt. Vi har istället pratat om vad vi ska göra; att vi ska sköta vårt spel istället för att fokusera överdrivet på dem. Om vi gör vårt så vet vi att det kommer att gå bra.

Varför vinner ni mot Skövde?
– Vi är mer fokuserade än dem och får till försvarsspelet, de gör inte så många mål och då blir det svårt för dem att vinna matchen. Vi spelar väldigt bra bakåt.

Vad tycker du om din egen insats?
– Jag är överlag nöjd med min egen insats. Jag fick en del att göra idag och det är alltid roligt att vara med och bidra.

På onsdag väntar ny match borta mot Karlskrona, vad ska ni ta med er från den här matchen?
– Försvarsspelet. Vi ska fortsätta att stå tight och hjälpa Anton så att han kan fortsätta att briljera bakåt och vi kan fortsätta springa på kontringar. Det handlar helt enkelt om att fortsätta göra det vi gör bra idag: stå tight bakåt och inte ge dem några bra lägen.

Foto: Claus Meyer