Patrik Fahlgren: ”Det var en solid insats”

Lagkapten Patrik Falhgren styrde som vanligt upp anfallsspelet när Hammarby hemmaslog IFK Skövde och stod för totalt fem mål.

Varför vinner ni mot Skövde?
– Vi spelar strålande i försvar och Anton gör åter en fantastisk match och räddar i princip allt som kommer igenom. Det ger en trygghet i försvaret som gör att vi vågar stå mer tillsammans och kan släppa kantlägena för han tar dem helt enkelt.

Var det här en fyrapoängsmatch?
– Absolut, det blir i princip fyrapoängsmatcher alla matcher som är kvar fram till nyår mot de lagen som är i samma region som vi i tabellen. Visst har vi pratat om att det är en viktig match men framför allt har vi förberett oss precis som vi gör inför alla matcher. Vi har kollat vad Skövde är bra och mindre bra på.

Hur skönt var det att vinna så övertygande?
– Jag tror vi hämtade en rejäl självförtroendeboost senast hemma mot Ricoh. Det är skönt att kunna rida på den vågen och få två relativt stora segrar som gör att vi kanske inte behöver slita lika hårt in på målsnöret. Det är match igen på onsdag nu så det är jätteskönt att kunna spara lite energi.

Vad tycker du om din egen insats?
– Det var en ganska solid insats. Jag försöker styra anfallsspelet och jobba i försvaret så jag är ganska nöjd.

Vad ska ni ta med er från den här matchen?
– Det känns som vi har bra energi och en himla go i laget så det är bara att köra på. Jag vill se precis samma försvarsspel som vi spelade idag och samma effektivitet i anfallsspelet som vi hade första 30 minuterna. Då tror jag det ska gå vägen på onsdag borta mot Karlskrona.