Rickard Lönn: ”Gör i princip allting rätt”

Rickard Lönn hade en bra dag på jobbet med fem mål totalt när Hammarby hemmaslog Karlskrona på annandagen.

Varför vinner ni idag?
– Vi lägger grunden i en fantastisk första halvlek, både framåt och bakåt. Vi går in i halvtidsvilan med sex mål. Efter fem minuter in i andra känns det som om vi har rätt bra koll. Försvaret gör vi riktigt bra från början.

Vad är det som fungerar så bra just i försvaret?
– Vi har bra samarbete och djup. Vi möter upp Karlskrona så att de blir statiska. De får inte direkt några bra avslut och de avsluten de får är halvlägen och så räddar Anton en hel del.

Ni leder med sex mål efter första halvlek, vad pratade ni om i omklädningsrummet i halvtid?
– Att det är lätt att man går ner sig. Så vi pratade om att inte göra några misstag och ha fokus. Det tycker jag vi har i början, sedan flackar det lite. Men då var det redan klart. Oftast ser det lite värre ut från läktarna, vi bränner en del frilägen medan de gör en del mål. Jag förstår att det kan kännas lite onödigt spännande, men sedan satte vi några mål igen.

Det var första gången du spelade annandagshandboll i Eriksdalshallen, hur var det?
– Det gör jag gärna om! Det var jättekul att spela annandagshandboll med mycket folk och bra liv i klacken. Det är alltid roligt att spela när mycket folk på läktarna.

Vad tycker du om din egen insats?
– I första halvlek tycker jag att jag gör i princip allting rätt. I andra halvlek blir det några grejer som jag kan fila bort. I stora hela är det helt okej.

Vad ska ni ta med er till årets sista match borta mot Skövde?
– Att vi är väldigt bra när vi gör det vi ska; när alla hjälps åt, bänken är levande och vi ger varandra energi. När alla hjälps åt och ingen klagar utan fortsätter jobba då är vi väldigt bra. Vi ska ta med oss att vi är duktiga när vi gör det vi ska. Och vi ska göra det ännu bättre.

Foto: Claus Meyer