Skövde-Hammarby 34-33 (19-14)

Hammarby, med tre raka segrar i bagaget, kom med gott självförtroende till Arena Skövde. Men tigerrandigt hamnade tidigt i underläge och hittade aldrig rytmen – varken bakåt eller framåt.
Målbäst i Bajen blev Patrik Fahlgren med tio fullträffar.

Med tre raka grönvita mål gick Hammarby till ledning med 4-2 efter fem minuter. Det var dock sista gången Bajen var i ledning för efter en kvart hade hemmalaget reducerat, kvitterat och gått om till 9-6. Efter ytterligare ett par minuter, och fem raka Skövdemål, hade deras ledning utökats till sex mål. Bajen hade framför allt stora problem i sitt försvarsspel.
– Skövde spelar i ett klart högre tempo idag än senast vi mötte. Vi blir lite glesa och tappar fler dueller och hjälper inte varandra tillräckligt bra. Dessutom ställer de om väldigt bra och vi ger dem alldeles för många kontringslägen i första halvlek, säger manager Kalle Mattson.

Även om Hammarby knappade in i mitten av halvleken var det Skövde som var stabilare i sitt spel och halvtidsresultatet visade 19-14.
– Det är en kombination av att vi är lite sämre, de bättre och att jag tycker att vi tappar fokus för snabbt, säger Kalle Matsson.

I andra halvlek fick Bajen lite bättre ordning på sitt spel, framför allt försvars- och målvaktsspelet fungerade något bättre och målvakten Anton Hallberg räddade bland annat sin tionde straff för säsongen. Efter tio minuter hade Bajen knappat in rejält till 22-21.
– Jag tycker att inledningen av andra är riktigt bra. Vi blir lite bättre och Anton får tag i några bollar, säger Kalle Matsson.

Men Hammarby får inte riktigt till det i årets sista match utan Skövde lyckades hela tiden stoppa en Bajenkvittering. Med knappa tio minuter kvar hade hemmalaget en femmålsledning och även om Bajen reducerade i slutet av matchen vann Skövde till slut med 34-33.
– Efter en kvart ändras karaktären av matchen lite och det blir väldigt mycket kamp och lite skönspel. Vi får några utvisningar och de tar tillvara på sina lägen. Sedan blir det en del oklarheter och vi försöker kämpa och fightas så mycket vi kan. Men tyvärr räcker det inte.

Målskyttar
IFK Skövde: Alfred Ehn 8, Christopher Hedberg 5, Jack Thurin 5, Felix Ksdch 5, Rasmus Wremer 4 (1), Henrik Dahlberg 3, Axel Franzén 3, Axel Magnusson 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 10 (4), Bastien Genty 5, Rickard Lönn 4, Nils Pettersson 4, Martin Dolk 2, Johan Nilsson 2, Anders Wik-Rydberg 2, Andreas Halvarsson 1, Gunnar Pettersson 1, Erik Borgenhäll 1, Hannes Nyström 1.

Utvisningar
IFK Skövde: 6×2 min.
Hammarby IF: 3×2 min.

Domare: Rickard Canbro och Mattias Wetterwik.

Publik: 1 359.

Foto: Claus Meyer.