Patrik Fahlgren: ”Det blir tufft med Bundesligamotstånd”

Om en knapp vecka drar Handbollsligan igång igen efter uppehållet. Hammarby laddar upp genom att spela Salming Cup i Tyskland fredag till söndag.
– Det kommer att bli riktigt tuffa matcher, säger Hammarbys lagkapten och före detta Bundesligaproffset Patrik Fahlgren.

Träningsturneringen Salming Cup spelas den 26-28 januari och Hammarby inleder turneringen mot Patrik Fahlgrens förra lag MT Melsungen.
– Det kommer att bli kul så klart med tanke på att jag bodde och spelade där i sex år. Jag har många goda vänner där så det ska bli kul att träffa dom igen. Däremot har jag inte hunnit se så många matcher sedan jag flyttade hem men jag har haft hyfsat koll på resultaten under hösten.

Vad tror du om era chanser i turneringen?
– Det blir väldigt tufft med Bundesligamotstånd. Även Redbergslid spelar och de är ju också ett bra lag. Sedan får vi se vilka spelare som är i väg på EM och hur lagen matchas. Men det kommer bli tuffa matcher för oss.

Vad är största skillnaden mellan Bundesliga och Handbollsligan?
– Fysiken, storleken och erfarenheten på spelarna i Bundesliga. De har vanligtvis kommit längre i sin utveckling när de spelar i Bundesliga.

Vad har ni för förhoppningar på turneringen?
– Vi kommer att få riktigt tuffa matcher mot internationellt toppmotstånd. Och får möjlighet att testa våra gränser och spela mot lag som inte möter varje vecka. Det kommer att vara nyttigt för oss. Jag hopppas vi kan få till vårt försvars- och kontringsspel och det blir bra att träna på det i matchsituationer.

Hur har försäsongsträningen varit?
– Den har varit bra men det är alltid roligare att spela matcher så nu väntar alla på att matcherna ska dra igång.

Vad har ni för mål med avslutningen av serien?
– Vi har inte pratat om det än. Innan säsongen tippades vi att komma nia och det är där vi ligger nu. Men vi vill ju självklart uppåt. Det är ett litet glapp till nästa lag, så vi vill helt enkelt vinna så många matcher vi kan.

Se Salming Cups spelschema här