Lemgo-Hammarby 33-25 (15-10)

Bajen kämpade hårt matchen igenom men kunde inte rå på Lemgo, på nionde plats i Bundesliga, och fick ge sig i avslutningen av Salming Cup i tyska Verl. Målbäst i grönvitt blev Viktor Ahlstrand med fem mål.
– Vi fick en tuff start mot ett bra motiverat och bra Lemgo, säger manager Kalle Matsson.

Egentligen skulle Hammarby mött Redbergslid i matchen om tredje pris i Salming Cup, men då båda lagen föredrog att få matchning mot tyskt motstånd matchades Bajen mot från Bundesliga på söndagseftermiddagen. Viktor Ahlstrand fick chansen på mittnio och tackade för förtroendet med att trycka in fem baljor och låg bakom mycket i anfallsväg.
– Flera spelare gör bra insatser och visar att de vill spela i Handbollsligan också, säger Matsson.

Lemgo startade klart bäst och gick upp till 5-1 efter tio minuter. Hammarby, som varvade friskt i uppställningen, ruskade dock av sig smällen och sista tio före paus var riktigt bra för Bajens del. Målmässigt kom man inte riktigt i kapp, underläge 15-10 i halvtid. Efter paus höll Bundesligalaget avståndet i en sevärd och välspelad match. Mot slutet ökar tyskarna på sin ledning och vinner med åtta bollar.
– Jag tycker ändå att vi jobbar på, tar oss oss in i matchen och gör sammantaget en bra prestation.

Efter tre matcher på tre dagar, där segern mot Bundesligasexan Melsungen förstås var en fjärder i hatten, summerar Matsson Salming Cup 2018:
– En väldigt bra erfarenhet för laget som vi kommer att ha nytta av både på kort och lång sikt. Vi har gjort mycket bra under helgen, men även fått kvitto på vad som behöver förbättras för att kunna utmana riktigt bra lag.

Målskyttar
Hammarby: Viktor Ahlstrand 5, Bastien Genty 3, Adam Norman 3, Alexander Binderis 3, Rickard Lönn 2 (1), Andreas Halvarsson 2, Nils Pettersson 2, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1, Anders Wik-Rydberg 1, Erik Borgenhäll 1, Hannes Nyström 1.

Utvisningar
Hammarby
: 1×2 min.