Andreas Halvarsson: ”Det brukar inte bli finlir i derbyn”

Hammarby gjorde en jättebra försvarsinsats mot Alingsås och nu vill försvarsklippan Andreas Halvarsson se samma sak på lördag när Bajen möter Ricoh borta i Solnahallen.
– Det gäller att vi tar med oss det vi gjorde bra från Alingsåsmatchen för det blir en tuff match; det är ju ett derby.

Vad kan ni förvänta er av lördagens bortamatch?
– Det brukar inte bli bli något finlir i derbyn utan ganska grisigt med mycket känslor. Det gäller att vi står bra bakåt och är nogranna framåt som vi var nu i andra halvlek mot Alingsås.

Hur viktigt var det att ni lyckades slå Alingsås i tisdags?
– Att börja säsongen efter uppehållet med två poäng, speciellt mot ett topplag som Alingsås, känns fantastiskt skönt. Vi har några poäng upp till slutspel och det är dit vi vill. Vi har åtta hemmatcher av tolv nu under våren och det gäller att vi vinner alla hemmamatcher vi kan och några borta. Det här var ju en bra början på slutspelsjakten.

Vad tycker du om din egen insats mot Alingsås?
– Jag tycker att det kändes bra och jag tycker att alla göra en bra match bakåt. Vi får träff och får dem dit vi vill. Framåt kan jag bättre, men bakåt är jag nöjd.

Vad kan ni ta med er från den matchen?
– Jag tycker att vi står fantastiskt bra bakåt hela matchen och Robban gör en grymt bra match. Problemet i första halvlek var att de gjorde sex kontringsmål, det är bedrövligt. Vi är inte nogranna framåt och vi tror inte på det vi ska göra. I andra halvlek går vi mot mål och sätter våra lägen. Vi släpper bara in åtta mål i andra och det är ett gott betyg, särskilt mot Alingsås.

Foto: Claus Meyer