Kalle Matsson: ”De har starka och tuffa spelare”

Vårsäsongen har rivstartat och för Hammarbys del innebär det fyra matcher på en dryg vecka. Imorgon måndag tar Bajen emot tabelltvåan HK Malmö i Eriksdalshallen.
– Malmö är riktigt bra, de är kompletta, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarby har mött HK Malmö en gång tidigare den här säsongen; då blev det förlust på bortaplan med 31-25. Skåneklubben har haft en fin säsong och vunnit 17 matcher och förlorat fem matcher. Hammarby kommer till matchen med två sköna segrar i ryggen.
– Vi får vara beredda på att de är väldigt duktiga en mot en. De har starka och tuffa spelare med många som går på. Vi behöver energi, vara tuffa och beredda på att jobba på, säger Kalle Matsson.

Vad behöver ni göra för att slå Malmö?
– Vi måste få till försvars- och målvaktsspelet samtidigt som vi får till lite kontringar. Försvarsspelet behöver komma upp i den nivån som den har varit innan.

Hur går tankarna kring målvaktsspelet?
– De är bra båda två och jämna. Jag tycker de är jämna och sedan får man känna sig för. Det vore lätt att säga att det handlar om fingertoppskänsla. Är de bra båda två spelar det ingen roll vem jag väljer då ser det bra ut i vilket fall som helst. Nu har vi igång båda och båda är bra så nu hoppas vi att de håller sig där.

Hur påverkas ni av det täta matchandet?
– Det är lättare att spela tighta matcher om man vinner, då har man energi. Det är kul, nu hoppas vi att vi kan vinna ännu en på måndag.

Hammarby tar emot HK Malmö i Eriksdalshallen måndagen den 5 februari. Avkast kl.18! Biljett till matchen köper du HÄR