Patrik Fahlgren: ”Superhärligt att vinna i Eriksdalshallen!”

Lagkapten Patrik Fahlgren klev in och gjorde fem viktiga mål på fem minuter när matchen var inne i ett avgörande skede. Något som starkt bidrog till att Bajen kunde bärga tredje raka segern efter omstarten.
– Jag är helt klart nöjd med andra halvlek. Jag fick lite flyt där med några raka mål så det var skönt, säger han.

Varför vinner ni idag?
– Vi håller ihop försvaret matchen igenom och vi tror på det vi hade sagt innan: att vi kommer få hål på dem till slut även om det är tungt i början. Vi fortsätter springa och i andra halvlek får vi betalt för det i kontringsspelet.

Ni ligger ändå under med två bollar mot ett topplag Malmö. Vad är det som gör att ni orkar ha fortsatt häng på Malmö?
– Vi har pratat mycket om att vi ska tro på det och våga lite på det vi har bestämt oss för. Oavsett vad det står på tavlan. Vi ska jobba hårt i 60 minuter och göra det vi har bestämt oss för innan. Vi ska inte stirra oss blinda på tavlan, det handlar om vad det står efter 60 minuter.

Vad är det som avgör till er fördel till slut?
– Försvarsspelet och att vi får betalt för det i kontringsspelet med några enkla mål.

Du fick vila en stund i första halvlek och istället fick Viktor Ahlstrand, Erik Borgenhäll och Adam Blanche chansen. Hur ser du på det?
– Det är precis som det ska vara. Alla måste få chansen och visa vad de går för när det gäller. De skötte sig jättebra. Det har vi hittat nu, att alla är med och bidrar. Oavsett hur många minuter man är med så är de som är på banan med och bidrar lika mycket som alla andra.

Hur var det att se slutminuterna från läktaren?
– Inte så frustrerande när jag såg att vi ledde med fem mål. Det är aldrig kul att sitta bredvid, man vill vara med på banan. Men det är superhärligt att vinna i Eriksdalshallen!