Bortamatch mot serieledarna IFK Kristianstad väntar

Med tre matcher och lika många segrar har Hammarby en intensiv och framgångsrik vecka bakom sig. På torsdag väntar en ny, tuff utmaning: bortamatch mot serieledarna IFK Kristianstad.
– Det känns alltid roligt att åka dit och spela, för det är alltid bra drag och vi får mäta oss med de bästa, säger manager Kalle Matsson.

Hammarby möter IFK Kristianstad för första gången den här säsongen. Och historiskt sett har bortamatcherna mot Skånelaget varit en väldigt tuff utmaning.
– Vi kan inte förvänta oss att åka därifrån med några poäng men vi kan förvänta oss att vi ska göra en bra position. Sedan får vi se vad det landar i. Vi ska åka ner och göra det bästa så får vi se vad det står på tavlan när matchen är slut, säger Kalle Matsson.

Vad vill du se i ert spel?
– Jag vill se att vi har samma energi och tuffhet i försvarsspelet. Att vi ligger på i kontringarna och spelar smart anfallsmässigt. Att killarna vågar ta plats och vågar göra det vi har bestämt, även om det sitter 5000 pers och buar åt dem.

För självförtroendet skull måste det hjälpa att ni har tre raka segrar med er?
– Det känns alltid roligt att åka dit och spela, för det är alltid bra drag och vi får mäta oss med de bästa. Det är klart att det känns bättre mellan matcherna när man vinner. Men vi måste fortsätta jobba för det är ingen idé at sväva iväg för att vi har vunnit tre matcher.

Hammarby möter IFK Kristianstad torsdagen den 8 februari kl.19!