Kristianstad-Hammarby 27-25 (14-9)

Ingen fjärde raka seger, men Hammarby gjorde en gedigen insats och pressade regerande mästarna Kristianstad ända in i slutminuten.Ett grönvitt utropstecken var 18-årige Adam Norman med fem baljor efter paus.

Hammarby fick tuffast tänkbara start med två straffar emot sig och en storspelande Kristianstadmålvakt i Leo Larsson vilket bidrog till att Hammarby endast gjorde ett mål första tio minuterna. Även om Bajen hade svårt att ta sig igenom Kristianstads tunga försvar var det inget fel på den grönvita kämpaglöden. I halvtid stod det 14-9 till hemmalaget.
– Vi gör det vi har pratat om och jobbar hela matchen oavsett vad det står på tavlan, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

I andra halvlek blev det målvaktsbyte för Bajen och Robin Hallberg fick träff redan från början med flera räddningar och bidrog till att Hammarby fick häng på IFK Kristianstad. Drygt tio minuter in i halvleken var Hammarby endast ett mål ifrån.
– Kristianstad är ett väldigt bra lag. När vi får kontakt i början av andra höjer de sig och gör en hel del bra grejer. I många andra matcher hade vi kunnat utnyttja momentumet men Kristianstad gör det bra, säger Kalle Matsson.

I mitten på andra drog hemmalaget ifrån igen så att det åter var fem mål som skiljde lagen åt. Kalle Matsson satte in 18-årige Adam Norman i andra halvlek och kom igång ordentligt genom att göra fem mål på kort tid.
– Vi har nu flera spelare som kan leverera på elitserienivå än någon gång tidigare under min tid som tränare och det är oerhört positivt. Alla sporrar varandra och det kommer att göra at vi alla utvecklas, såväl individuellt som i grupp. Det kommer att bli ett tufft jobb för mig att matcha laget så bra som möjligt när det finns så många alternativ, säger Kalle Matsson.

Med två minuter kvar, och en Kristianstadspelare utvisad, var det endast två mål upp. Robin Hallberg räddade då en straff och Nisse Pettersson gjorde mål med 40 sekunder kvar. Kristianstad drog dock det längsta strået och såg till att sätta det sista målet och fastställde 27-25.
– Det finns jättemycket positivt från den här matchen, men så klart hade vi helst av allt fått med oss någon poäng hem, säger Kalle Matsson.

Målskyttar
IFK Kristianstad: Stig Tore Moen Nilsen 9, Valter Chrintz 8 (2), Arnar Freyr Arnarsson 2, Viktor Hallén 2, Gunnar Steinn Jónsson 2, Mario Lipovac 1, Philip Henningsson 1, Anton Persson 1, Inge Aas Eriksen 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 7 (2), Adam Norman 5, Martin Dolk 4, Hannes Nyström 3, Viktor Ahlstrand 2, Nils Pettersson 2, Rickard Lönn 1, Gunnar Pettersson 1.

Utvisningar
IFK Kristianstad: 2×2 min.
Hammarby IF: 3×2 min.

Domare: Michael Johansson och Markus Winberg.

Publik: 4 132.