Kalle Matsson lämnar Hammarby efter säsongen

Manager Kalle Matsson har begärt att få avsluta sitt kontrakt med Hammarby Handboll. Föreningen har accepterat detta och Matsson lämnar sin tjänst när säsongen är färdigspelad.

 Kalle Matsson har haft huvudansvaret för Hammarbys a-lag sedan 2011.
– Jag har under en längre tid känt mig energilös och tom inombords. Jag har kämpat för att ge laget och killarna det de behöver men tycker inte att jag har samma engagemang och energi som tidigare. Detta har inte varit ett lätt beslut att fatta men jag tror att det blir bäst för mig och killarna i laget, säger Kalle Matsson.

Inför årets säsong skrev klubben ett treårskontrakt med Kalle Matsson, detta kontrakt kommer alltså att avslutas efter säsongen.
– Från klubbens sida är vi väldigt nöjda med det jobb som Kalle gjort för Hammarby under de här åren men respekterar så klart hans beslut, säger Hammarbys ordförande Robert Petrovic.

Kalle Matsson kommer att slutföra sina åtaganden för klubben under den återstående delen av säsongen med fokus på det sportsliga kring laget.

Det övergripande sportsliga ansvaret tas över av den före detta landslagspelaren Robert Venäläinen, som ingår i Hammarbys sportråd. Han blir nu sportchef för a-lagsverksamheten.

Arbetet med att tillsätta en ny huvudtränare i Hammarby Handboll har nu inletts.

Läs Kalle Matssons egna ord HÄR