Kalle Matsson: ”Det har inte varit ett lätt beslut att fatta”

Kalle Matsson har meddelat att han lämnar sin tjänst som manager för Hammarby handboll när säsongen är färdigspelad. Här kan du läsa hans egna ord om beslutet.

”Jag har valt att säga upp mitt kontrakt och avsluta mitt arbete i Hammarby Handboll efter innevarande säsong på grund av att jag under längre tid känt mig energilös och tom inombords. Jag har kämpat för att ge laget och killarna det de behöver men tycker inte att jag har samma engagemang och energi som tidigare. Detta gör att jag upplever att jag inte gör så bra jobb som jag vet att jag kan och det är inte rättvist mot mig själv, laget eller alla personer som är involverade eller bryr sig om Hammarby Handbolls framgång.

Jag har arbetat som handbollstränare i 17 raka säsonger (varav de sista 9 i Hammarby) och känner nu att jag behöver göra något annat. Jag vill testa något nytt och känna samma entusiasm och vilja att lyckas som jag tidigare har känt som handbollstränare. Att pröva mitt sätt att vara, leda och tänka i ett annat sammanhang tror jag kommer att ge mig en nytändning. Jag har ingen ny sysselsättning färdig och är öppen för alla förslag, men jag känner och tror att det kommer bli en spännande och lyckad framtid för såväl Hammarby Handboll som för mig.

Detta har inte varit ett lätt beslut att fatta men jag tror att det blir bäst för mig och killarna i laget. Jag tycker de är fantastiska och förtjänar en tränare som kommer ner varje träning och tycker det är det viktigaste och bästa i livet. Jag är stolt över mina år i föreningen. Spelarna, övriga ledare, personer runt omkring och publiken kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och jag kommer alltid fortsätta att vara hammarbyare.”

– Kalle Matsson