Hammarby Handboll utser ny sportchef

I höstas tog Robert Venäläinen, som spelat 65 landskamper för Sveriges herrlandslag i handboll, plats i Hammarby Handbolls sportråd. Nu tar han klivet upp och blir sportchef för herrlaget.
– Min viktigaste uppgift blir, som jag ser det, att tillsammans med ledare och spelare i a-laget och utvecklingslaget bidra till en stimulerande och utvecklande handbollsverksamhet, säger han.

Hammarby Handboll har satt en ny verksamhetsplan och, med den som grund, utsett Robert Venäläinen till ny sportchef för herrarna.
– Det känns mycket bra att ha gjort klart med Robert som sportchef. Han kommer att stötta hela sporten från a-laget till utvecklingslaget tillsammans med sportgruppen, säger Hammarbys ordförande Robert Petrovic.

Hammarby bedriver elithandboll med förhoppning om att nå resultatmässiga och sportsliga framgångar för att underhålla och inspirera ungdomar till att satsa långsiktigt på handboll.
– Om vi tittar på det arbete som har skett vid sidan av planen i år är det många bra saker som börjar hamna på plats. Bland annat har vi nu en genomarbetad verksamhetsplan och utökat samarbete mellan föreningen och aktiebolaget, vilket är en förutsättning för sportsliga framgångar på handbollsplanen, säger Robert Venäläinen.

Du har den här säsongen suttit i Bajens sportråd, vad har du lärt dig om klubben och truppen?
– Klubben är fantastisk och har en mytomspunnen historia som är djupt förankrad i underbara Bajenland med otroligt många engagerade eldsjälar som ställer upp i vått och torrt. Truppen är mycket intressant, med en bra mix av hungriga, yngre spelare och rutinerade, äldre lirare som alla visar upp ett härligt grönt Hammarbyhjärta.

Hur ser du på säsongen som har varit?
– Utvecklingslaget Cliff har gjort det fantastiskt bra och förhoppningsvis spelar vårt utvecklingslag division 1 nästa säsong. Det kommer verkligen vara utvecklande för klubben att vi har ett utvecklingslag på den höga nivån. Herrarna har hittills gjort det bra med ett relativt nytt lag som har behövt tid för att spela ihop sig. Förhoppningsvis kan vi avsluta säsongen med fina prestationer som vi tar med oss in i försäsongen.

När du gick med i sportrådet sa att du att du vill ”vara med och föra Hammarby in i framtiden”. Hur går tankarna kring det nu när du blir sportchef?
– Jag tänker att det blir en ännu tydligare roll för min del framöver och att jag är otroligt stolt att få vara med på framtidsresan som har påbörjats. Som sportchef vill jag bidra med glädje, energi och utveckling på ett förhoppningsvis strukturerat arbetssätt.

Hur går tankarna kring nästa säsong?
Jag ser verkligen fram emot nästa säsong. Budgeten är spikad och det ser stabilt ut. Vi har förvisso inte de ekonomiska resurser som topplagen i ligan har, vårt fokus är istället att utveckla våra egna spelare på bästa möjliga vis, både på och vid sidan om plan. Våra unga spelare har blivit ett år äldre och förhoppningen och målsättningen är att stärka upp laget ytterligare. Föreningen jobbar vidare med verksamhetsplanen under vår och sommar vilket kommer stärka oss inför nästa och kommande säsonger. Och förhoppningen är att vi alla får uppleva ett slutspel i Jerkahallen våren 2019. Och i ett slutspel kan ju som bekant allt hända…