Hammarby-HK Silwing/Troja 22-23 (14-13)

Då var det dags. Drabbningen vi alla hade väntat på, det var äntligen dags att ta sig an antagonisterna från Högdalen och en gyllene chans att krympa avståndet till serieledarna.

Högdalshallen var packad till bredden och förväntningarna höga. Silwingsupportrarna som hade slutit upp dagen till ära löd efter devisen – Kan man inte sjunga får man låta illa.

Det var ett taggat Bajen som länge törstat efter revansch och det syntes tydligt när väl matchen blåstes igång. Det var full fart, åt båda hållen, och det var en riktigt underhållande första halvlek. Ledningen pendlade fram och tillbaks men när väl domaren satte pipan i munnen och blåste av hade Bajen välförtjänt dragit det längsta strået och gick till halvtidsvila med 14-13.

Andra halvlek blir aldrig riktigt lika fartfylld som den första och den börjar snöpligt för de grönvitas del. Bajen startar olyckligt med en spelare för mycket på planen och får direkt spela med två spelare kort. Bajen klarar av underläget bra och spelar 1-1 men man hinner bara vara fulltaliga en kort stund innan nästa ”käftsmäll” inträffar. Silwing hade en tydlig gameplan att gå hårt åt den magnifike Lina Welander, och 3 minuter in händer det som ingen – oavsett klubbtillhörighet – vill se. Lina går i backen och skriket som ekar i hallen glömmer vi aldrig. Än vet vi inte av vilken digniteten skadan är, men vi hoppas på det bästa.

Även om Bajen tappat en av sina bästa målskyttar denna säsong fortsätter man hålla Silwing bakom sig med både en, två och tre bollar. Men sedan är olyckan framme igen… denna gång är det Sofia Wallberg som går omkull med en fotskada. Vid det här laget har Bajen en ledning på tre bollar men efter den andra skadan för kvällen så återhämtar sig Bajen aldrig och man orkar inte längre hålla Silwing stången och faktum är att sista 11 min gör man inte ett enda mål.

Tillslut vill undertecknad önska en snabb återhämtning till Lina och Sofia. Och till er andra brudar, kör hela vägen in i kaklet nu och avsluta säsongen med flaggan i topp! Chans till revansch redan imorgon, söndag, då HK Eskil kommer på besök till Eriksdalshallen. Avkast 15:30

Forza Bajen

Text: Robin Vestgärds
Foto: Stephan Grahn