Redbergslid-Hammarby 24-26 (8-15)

Hammarby bäddade för seger redan i första halvlek, då fint målvaktsspel från Anton Hellberg bidrog till en sjumålsledning i paus. Trots en starkare insats från RIK i andra halvlek lyckades Bajen hålla ifrån.

I bortapremiären körde Redbergslid över Bajen med 33-17 men i söndagens bortamatch syntes inga rester av den matchen. Hammarby kom in i den tuffa bortamatchen redan från början medan hemmalaget radade upp tekniska fel och missade lägen. Efter tio minuter ledde Bajen med tre mål och då laget fortsatte att mata på utökades ledningen till sju bollar i halvtid.
– Killarna spelar med ett leende på läpparna och kunde slappna av medans motståndarna inte alls kommer in som de vill. Vi gör en jättebra första halvlek och vi kan till och med kontra in några till om vi är riktigt effektiva, säger manager Kalle Matsson.

I andra halvlek kom hemmalaget ut med ny energi och gjorde lika många mål på de första 13 minuterna som i hela första halvlek. Hammarby hade svårare att ta till vara på sina lägen.
– Vi blir lite försiktigare i kontringsspelet och kanske lite trötta, om man ska vara ärlig. Vi ger dem några kontringar i början så de får lite vittring. Om vi istället fått några mål så hade vi nog lyckats hålla dem på avstånd. samtidigt stressar vi inte upp oss när de kommer närmare.

Efter en kvart hade den grönvita ledningen krympt till tre mål. Med fem minuter kvar och ställningen 21-24 blev lagkapten Patrik Fahlgren utvisad. Då klev Anton Hellberg fram och gjorde ytterligare en räddning och Anders Wik-Rydberg, som gjorde totalt sju mål, dundrade in ännu ett mål. Även om det blev väl nervigt i slutet tog Hammarby till slut en efterlängtad bortaseger mot Redbergslid.
– Vårt anfallsspel är jättebra, killarna fick i uppgift på träningen igår att vara lite kreativa med rörelserna och det gjorde de på ett fantastiskt sätt. Sedan är jag glad för Dolks skull, som gör en fantastisk match och även för Anders Wik-Rydberg och Anton.

Tack vare segern är det nu helt klart att Hammarby spelar i Handbollsligan även kommande säsong. Tre matcher, två hemma och en borta, återstår innan seriespelet är slut för Bajens del.
– Det är ju är rätt lång tid innan vi kommer spela tävlingsmatcher igen, så vi får ta vara på det så bra som möjligt. Vi ska göra tre bra matcher och ha ett leende på läpparna som idag.

Målskyttar
Redbergslids IK: Jonathan Carlsbogård 7, Tobias Johansson 4, Oliver Wigmark 4, Daniel Wester 3, Martin Adolfsson 3, Pontus Mellegård 1, Albin Stenberg 1, Simon Örtelind 1.
Hammarby IF: Martin Dolk 7 (1), Anders Wik-Rydberg 7, Patrik Fahlgren 4, Bastien Genty 3, Johan Nilsson 2, Nils Pettersson 2, Adam Blanche 1.

Utvisningar
Redbergslids IK: 1×2 min
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Michael Johansson och Markus Winberg.

Publik: 531.