Hellberg: ”Riktigt skönt att vinna”

Målvakten Anton Hellberg fick chansen mellan stolparna och gjorde en storstilad insats. Före paus stängde han igen – och i slutet bidrog Skövdesonen med avgörande räddningar.
– Riktigt skönt att vinna, lite skillnad mot när vi var här nere i höstas, säger han.

Med en räddningsprocent på 37 hade Anton Hellberg en riktig bra dag i det tigerrandiga målet och hans spel var en viktig pusselbit i tvåpoängaren mot Redbergslid. Men någon revansch för premiärförlusten (33-17) var det inte:
– Jag tänkte inte på det. Klart vi har nämnt det någon gång, men vi har snarare fokuserat på att jobba vidare och se till att säkra säsongen.

Ett hypereffektivt Hammarby, med god hjälp av Hellbergs spel förstås, rann iväg till 15-8 i paus i erkänt svårspelade Lisebergshallen:
– VI var lite slarviga i början, men sedan gör vi det bra. Det är bra fart i kontringsspelet och vi får betalt för allt slit.

Hemmalaget närmade sig dock beslutsamt efter paus och det skiljde inte mer än två bollar vid flera tillfällen, men så fort RIK hade chans att knappa in ytterligare var Hellberg där och knep bollarna:
– De fick göra många mål i början av andra, så det var skönt att få några räddningar. De ville verkligen vinna i andra halvlek så det var viktigt att vi aldrig släppte förbi dem.

Tre matcher återstår innan Hammarby kan lägga säsongen till handlingarna. Hellberg hoppas att Bajen spelar lika fokuserat som på söndagen:
– Det är långt till nästa match och då får man ge allt som finns. Det är lätt hänt om man inte fokuserar, så det är viktigt att köra hela vägen.

På onsdag 7 mars  kl 19 spelar Hammarby mot Ystad i Eriksdalshallen. Biljetter köper du via hammarbyhandboll.ebiljett.nu