Hammarby-Ystad 30-33 (13-17)

En stabil grönvit inledning och två bollar upp bådade gott. Men efter dryga kvarten vände gästerna på steken målmässigt och Bajen tvingades jaga förgäves matchen ut. Bäste Hammarbyskytt blev Patrik Fahlgren med åtta fullträffar.

Hammarby hade en fin start på onsdagens hemmamatch mot Ystad och ledde med 8-6 efter tio minuter. Då hade bland andra Adam Norman visat framfötterna med tre mål. Sedan började bortalaget få ordning på sitt försvarsspel och var framför allt effektiva i sitt kontringsspel.
– De gör väldigt många kontringsmål i första halvlek. De vinner bollen på lite olyckliga sätt, försvarsspelet är inte problemet. Första halvlek har de sju, åtta kontringsmål och fyra mål direkt på frikast. Vi klarar oss rätt bra i uppställt försvar, ändå har vi 17 mål i baken efter första halvlek. Det är en eloge till Ystad för att de kontrar så bra och är så bra på frikasten, säger manager Kalle Matsson.

I mitten på första halvlek får Bajen därmed en svacka och gjorde endast ett mål på tio minuter medan Ystad gick till en fyramålsledning som höll i sig i halvtid.
– Ystad håller ett ruskigt tempo, framför allt i första halvlek. Det var snabbare än vad det har varit i många matcher innan som vi har spelat. De gör det bra utan att göra speciellt många misstag, säger Kalle Matsson.

Första minuterna i andra halvlek reducerade Hammarby snabbt så att underläget endast var ett mål men Ystad visade sig vara för skickliga. Snart hade de utökat till fyra mål igen och höll Hammarby på behörigt avstånd under resten av matchen.
– De gör det lite bättre än oss idag. Ystad har väldigt många duktiga spelare. Kim Andersson är ju fantastisk. Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra match. Killarna ska ha en eloge för att det bjuder publiken på underhållning och fortsätter att kämpa och ge allt. Det är jag nöjd med.

Målskyttar
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8 (1), Anders Wik-Rydberg 5, Nils Pettersson 3, Gunnar Pettersson 3, Johan Nilsson 3, Adam Norman 3, Bastien Genty 2, Viktor Ahlstrand 2, Rickard Lönn 1.
Ystads IF: Hampus Andersson 7, Alexander Borgstedt 5, Eric Forsell Schefvert 5, Kim Andersson 4, Carl Löfström 4, Anton Hallbäck 3, Jeppe Krogh Simonsen 2, Linus Andersson 2, Lukas Sandell 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 1×2 min, Nils Pettersson direkt rött kort.
Ystads IF: 3×2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 542.

Foto: Claus Meyer.