Fahlgren blir spelande tränare i Hammarby

Efter en säsong i Hammarbytröjan tar lagkapten Patrik Fahlgren ett kliv in i tränarbranschen. Han blir nu spelande tränare i Hammarby Handboll.
– Jag är superpepp, det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att göra detta.

Hammarby Handboll strukturerar om träningsorganisationen inför nästa säsong, vilket innebär att a-laget kommer att ha två tränare. Patrik Falhgren får rollen som spelande tränare.
– På träningar och i förberedande arbete inför match kommer vi att arbeta som ett team. Det gäller även matchanalys, videoanalys och praktiskt upplägg av träningen. I matchsituation kommer den andre tillträdande tränaren coacha laget, säger Patrik Fahlgren.

Mittnian kom till klubben inför den här säsongen och har hittills bidragit med 181 mål och leder även skytteligan. Dessutom har han varit en viktig ledare både på och utanför planen.
– Jag har alltid varit intresserad av att bli ledare. Den här säsongen har jag varit en informell ledare som lagkapten och har stöttat Kalle och Magnus så mycket som de har velat. Nu när Kalle väljer att hoppa av så kom den här chansen, säger Patrik Fahlgren.

Under sina 16 år på handbollsplanen har han fått uppleva flera olika ledarskaps- och tränarstilar. Något som han nu hoppas få nytta av i sin nya roll.
– Jag kan förhoppningsvis plocka en del godbitar från de här åren. Jag vill vara en ledare som kan hjälpa spelare med handbollsutveckling men även vara en ledare som ser alla i gruppen. Jag har redan en del tydliga idéer om vad jag vill göra.

Med två matcher kvar av grundserien är det redan klart att Hammarby har säkrat kontraktet i Handbollsligan till nästa år. Laget får nu en lång försäsong som Patrik Fahlgren vill använda väl.
– Ambitionen är att vi ska bygga vidare på det vi har och förhoppningsvis lyckas utveckla och förädla det och bli ännu bättre. Det gäller att ta vara på varenda träning som är nu fram till säsongspremiären i höst.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är nöjd över att redan nu ha gjort klart med den ena halvan i den nya tränarduon.
– Patrik Falhgrens erfarenhet är otroligt värdefull för både laget och klubben. Det känns väldigt bra att han nu tar ytterligare ett kliv så att vi kan maximera hans kompetens på ett ännu bättre sätt.