Aranäs-Hammarby 27-24 (16-10)

Trots en tung första halvlek, underläge med sex bollar, spurtade Bajen rejält sista kvarten och höll sånär på att få med sig poäng till Söder. Men hemmalaget svarade sista fem och vann. Bäste skytt i tigerrandigt blev Adam Norman med åtta fullträffar.

Det är möjligt att det redan avgjorda tabelläget påverkade Hammarbys motivation i bortamatchen mot HK Aranäs. Oavsett varför så visade Bajen upp ett passivt spel i första halvlek medan hemmalaget drev på framåt. Efter tio minuter låg Hammarby under med 6-4 och i paus stod det 16-10.
– Vi blev lite passiva efterhand i första halvlek och Aranäs spelade inspirerat och smart. Vi hade behövt vara ännu skarpare men problemet ligger ju just i första halvlek då vi inte alls agerar på det sätt vi vill, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

I andra halvlek visade Hammarby upp ny energi och framför allt inbytte Robin Hallberg gjorde en härlig insats i Bajenmålen samtidigt som Adam Norman, som totalt gjorde åtta mål, dundrade på framåt.
– De gör två bra insatser! Robin har varit väldigt duktig hela våren tycker jag och har gjort många fina insatser. Adam gör helt fantastiska aktioner emellanåt och ser verkligen spännande ut inför framtiden. Han hade en tung sommar och höst men har jobbat på hårt. Nu ser han riktigt bra ut på träningarna och det är kul att han visar det även på match, säger Kalle Matsson.

Hammarby malde på medan hemmalaget fick problem framåt och gjorde endast ett mål första tio minuterna. Med knappt tio minuter kvar av matchen hade Bajen kommit ikapp till 19 lika.
– Marginalerna små och när vi har kommit ikapp gör vi några missar och de sätter dit bollen. Vips så är de i förarsätet igen, säger Kalle Matsson.

Aranäs ger sig alltså inte utan avgör i slutminuterna då Hammarby trots en man mer på plan släpper in två raka bollar till ställningen 25-22 med två minuter kvar. När matchen blåstes av hade hemmalaget vunnit med 27-24.
– I andra halvlek agerar vi bättre och jag tycker vi gör en bra halvlek. Tyvärr är marginalerna små när vi har gett dom ett sådant försprång. Om vi kunde ha kontrat bättre och tagit tillvara på fler lägen i den fasen så tror jag vi hade haft en bra chans att gå om, avslutar Kalle Matsson.

Målskyttar
HK Aranäs:
Rasmus Thorbjörnsson 8, Philip Jonsson 6, August Wiger 5, Martin Mårtensson 3, Tobias Johnsson 2, Emil Lennartsson 2, Andreas Lorentzon 1,
Hammarby IF: Adam Norman 8, Patrik Fahlgren 6, Viktor Ahlstrand 2, Anders Wik-Rydberg 2, Nils Pettersson 2, Rickard Lönn 1, Erik Borgenhäll 1, Hannes Nyström 1, Johan Nilsson 1.

Utvisningar
HK Aranäs:
1×2 min.

Hammarby IF: 1×2 min.

Domare:

Publik: