”Den tighta säsongen fortsätter ända in i slutet”

På söndag spelar damerna sista hemmamatchen för säsongen 2017/2018 när NKIK Handboll Norrköping gästar Eriksdalshallen.

Det är jämnt i toppen av tabellen och på söndag väntar en viktig match för Hammarby.
– Jag förväntar mig en jämn fight där de sista viktiga poängen står på spel. Vi har fortfarande chans till att få kvala upp till division 1, så det gäller att alla är på tårna från start, säger lagkapten Emelie Nybom.

HK Silwing/Troja leder serien och på en andraplats ligger NKIK Handboll Norrköping med en match mindre spelad än övriga lag i tabellen. Hammarby ligger just nu fyra i tabellen med sämre målskillnad än tabelltrean IFK Örebro. För att lyckas nå kvalplatsen krävs det att Hammarby vinner sina två sista matcher och att NKIK Handboll Norrköping förlorar minst två samt att IFK Örebro förlorar minst en match.
– Den tighta säsongen fortsätter ända in i slutet. Därför är det extra viktigt att vi får mycket stöd på läktaren inför det viktiga mötet mot serietvåan Norrköping, säger vice lagkapten Julia Ågren.

Senast Hammarby mötte NKIK Handboll Norrköping på bortaplan vann Hammarby med 24-27.
– Nyckeln för att vinna är att hålla ihop försvaret och att alla drar sitt strå till stacken. Det vi ska ta med oss in i matchen är självklart det kämpande bajenhjärtat, med det så kommer vi ta hem två poäng, säger Julia Ågren.
Emelie Nybom håller med och tillägger även vikten av ett bra anfallsspel.
– Fokus ligger i försvar, men på söndag krävs det att vi steppar upp anfallet ytterligare en nivå och visar mer vilja och tar ansvar framåt.

Hammarby möter NKIK Handboll Norrköping på söndag 18/3 kl 17.45 i Eriksdalshallen. Det är den sista hemmamatchen för säsongen så slut upp och stötta damerna till vinst och därmed två viktiga poäng!

Det är även andra bra matcher att se fram emot i anslutning till damernas match i Eriksdalshallen: Flickor 06 möter IK Bolton kl: 16.30, Juniorerna möter GT Söder kl: 19.30 och Dam div 4 möter BK Kungsan kl: 20.45

Foto: Stephan Grahn