Hammarby – OV Helsingborg 26-31 (9-18)

Motivation slog tabellplacering i onsdagens hemmamatch i Eriksdalshallen, som också var säsongens sista för Hammarbys del.
Bajens bäste målskytt blev Patrik Fahlgren med sex fullträffar.

Säsongens sista match i Eriksdalshallen, som även var Kalle Matsson och Magnus Oscarssons sista i Hammarby, blev ingen minnesvärd historia. OV Helsingborg hade en kvalplats att fightas för medan Bajen, som på grund av bortalagets vita matchställ spelade i tigerrandigt, sedan länge är klara för Handbollsligan till nästa säsong.

Och det märktes att motivationen var avgörande i onsdagens match. Hammarby hade flera missade avslut inledningsvis och bortalaget ledde med 1-3 efter fem minuter. Aggressiviteten som vanligtvis syns i det grönvita försvaret saknades och man gav istället Helsingborg möjlighet till flera kontringar. Efter 20 minuter hade skåningarna utökat sin ledning till 5-9 och i paus stod det 9-18 på tavlan.

I andra halvlek kom Hammarby ut lite piggare och bland annat visade Viktor Ahlstrand, som gjorde totalt fyra mål i matchen, framfötterna ordentligt. Men OV Helsingborg gjorde jobbet ikväll och efter tio minuter ledde de med 15-24 och efter tjugo minuter med 19-29. Då ökade Hammarby takten och snyggade till siffrorna något med slutresultatet 26-31.

Se klippet där avgående manager Kalle Matsson summerar säsongen och tar ut sina tre bästa ögonblick från sina år i Bajen i Hammarby Handbolls livesändning på Facebook HÄR

Målskyttar
Hammarby IF:
Patrik Fahlgren 6 (1), Viktor Ahlstrand 4, Martin Dolk 3, Gunnar Pettersson 3, Adam Norman 2, Anders Wik-Rydberg 2, Rickard Lönn 1, Andreas Halvarsson 1, Bastien Genty 1, Nils Pettersson 1, Johan Nilsson 1, Hannes Nyström 1.
OV Helsingborg: Johan Lundgren 8 (6), Linus Nilsson 7, Emil Lindqvist 4, Oskar Hansson 2, Henrik Hurtig 2, Oskar Cosmo 2 (1), Emil Schuster 2, Linus Nileskog 2, Jonathan Wilthorn 1, Simon Stridsberg 1.

Utvisningar
Hammarby IF:
2×2 min.
OV Helsingborg: 1×2 min.

Domare: Michael Johansson och Markus Winberg.

Publik: 810.