Falhgren vann skytteligan: ”Ett kvitto på att det gått bra”

Hammarbys lagkapten har haft en fin säsong och med sina 193 mål vann han säsongens skytteliga.
– När man får tillbaka glädjen blir det roligt att spela och då spelar man bättre, säger han.

Hur har den här säsongen varit?
– Innan säsongen var det faktiskt lite ångest. Det är många som kommer hem och förväntningarna är alltid höga att man ska prestera. Jag trodde och hoppades att jag skulle klara av att göra det för ingen vill ju vara den där besvikelsen som kommer hem. Men sedan lossnade det ganska bra efter katastrofmatchen mot RIK. Det har varit roligt hela året och jag har bara kört på så då har det gått av sig självt nästan.

Hur har du lyckats göra så många mål?
– Jag har fått stort ansvar i spelet och det har blivit många fler lägen för mig än de sista åren i Tyskland. När man får tillbaka glädjen blir det roligt att spela och då spelar man bättre. Det har varit väldigt kul och det har känts bra hela året.

Är det en fjäder i hatten att vinna skytteligan?
– Det är klart att det är roligt och att det är ett kvitto på att det gått bra. Men sedan är det inte nödvändigtvis så att den som har gjort flest mål spelar bäst. Jag är inte den naturliga målskytten. Hade någon sagt det innan året hade jag skrattat och sagt: ’jaja visst’. Det har varit kul och överraskande.

Hur har senaste tiden varit med Kalle och Magnus som slutar och du som fått en ny roll?
– För mig har det inte varit så konstigt. Det är klart att jag har funderat en del på på nästa säsong redan. Men fram till idag har jag varit spelare. I den här handbollsvärlden hör det till att det kommer och går både spelare och tränare.

Hur ser närmaste tiden ut nu?
– Nu får vi någon vecka ledigt så jag vill landa i det här nya uppdraget. Jag kommer att börja planera, fundera och lägga upp en strategi och plan för nästa år. Det ska bli kul och intressant att få göra det!