Magnus Oscarsson: ”Jag är stolt och glad över vad jag har gjort”

Det är sedan tidigare klart att Hammarbys assisterande tränare Magnus Oscarsson lämnar klubben efter säsongen. Här summerar han sina år i klubben och rankar Bajenkarriärens höjdpunkter.

Hur skulle du vilja summera dina år i Hammarby?
– Det har varit en väldigt givande tid där jag under de här sex åren i elitlaget utvecklats mycket inom flera områden. Det har varit en del riktigt jobbiga perioder men också en hel del stunder av stort engagemang, gemenskap och komplett eufori. Jag är stolt och glad över vad jag har gjort och fått vara med om under dessa år.

Vilka är dina topp tre höjdpunkter?
– Först samtalet från Kalle där han frågade om jag ville vara med runt A-laget; jag är otroligt tacksam för det förtroendet och det samtalet fick en stor inverkan på hela mitt liv. Sedan var hela säsongen 2012/2013 en fantastisk säsong med många uddamålssegrar, skrällar på löpande band och en otrolig seger mot Kristiansstad där vi säkrade slutspelsplatsen. Sist men inte minst Josefs underjamare i kvartsfinalen 2014, hans mål i sista sekunden av förlängningen betydde 25-24 och 2-2 i matcher. Det var en makalös prestation av hela laget och hela Eriksdal exploderade i gränslös glädje.

Vad har varit det roligaste med ditt jobb?
– Det finns mycket som är roligt med det här jobbet. En stor del är att få se spelarna lyckas; om det nu är ett nytt pers i knäböj, ett skott eller att bara höra spelarna resonera och tänka handboll på ett sätt de inte gjort innan. Självklart har det också varit fantastiskt att få kliva in ett fullsatt Eriksdal och känna stödet av alla fans.

Vad har varit mest utmanande?
– En stor utmaning har varit att hantera de olika förutsättningar som råder både mellan lagen men också spelarnas individuella möjligheter till träning och återhämtning. Även att med begränsade möjligheter lyckas prestera bra resultat.

Hur går tankarna kring din fortsatta handbollskarriär?
– Jag har jobbat på handbollsgymnasierna i tio år, varit tränare i elitlaget i sex år och jag tycker fortfarande handboll är roligt. Det här är det jag vill göra och det jag kan. En lockande utmaning skulle ju vara att ha ett eget lag där jag fortsatt kan få dra nytta av min kunskap och erfarenhet av elithandboll.

Vad är du mest nöjd med när det gäller din roll och tid i Hammarby?
– Jag är nöjd över min egen utveckling och det utökade ansvaret jag fick över tid. Från att bara stötta Kalle till att hålla i hela fysbiten och de senaste åren även sköta alla handbollsträningar som inte var i direkt anslutning till match.

När du kommer att se tillbaka på din tid i klubben, vad kommer du framför allt att minnas?
– Spelarna och ledarna närmast laget, många kommer alltid att vara väldigt speciella för mig. Den gemenskapen jag har känt och det stöd jag fått är ovärderligt. Alla fina kommentarer, genuina tack och fina gester berör verkligen och är något jag kommer bära med mig framöver.

Hammarby Handboll tackar Magnus Oscarsson för de här åren och önskar honom varmt lycka till!