”Jag kommer minnas så mycket och så många”

Målvakten Robin Hallberg har varit i Hammarby i två omgångar men har nu bestämt sig för att trappa ner vilket innebär att han lämnar klubben.

Varför har du nu bestämt dig för att trappa ner?
– Det handlar om tid och energi. Jag pratade med ”Falle” (Patrik Fahlgren) och Robban (sportchef Robert Venäläinen) för några veckor sedan och när de berättade om den sportsliga satsningen och målsättningarna blir jag sugen på att ställa mig först i ledet och visa vägen på varenda träning. För det tycker jag är mitt ansvar, som en av de rutinerade, att ta täten om jag ska vara med. Men vet jag hur mycket det kostar i tid och energi, och där jag är just nu vill jag hellre ge det till familjen och den civila karriären. Det är ett tufft beslut att ta. Handbollen har varit mitt liv i över tio år, men jag är laddad på att se vad annat livet har att ge.

Hur har din andra sejour i Bajentröjan varit?
– Precis som den första vändan har det alltid varit med stolthet som jag gått in på planen med Hammarbymärket på bröstet. Att få dela med- och motgångar med lagkamrater och publik kommer jag att sakna. De senaste säsongen var det helt klart mer av det senare inledningsvis, men jag är glad och stolt att vi tillsammans lyckades vända trenden och tack vare ett gäng bra resultat innan och efter jul ändå kunde jaga en slutspelsplats.

Vad har varit det roligaste?
– Att vara på planen med lagkamraterna när en match ska avgöras, att sitta och snacka skit innan och efter träningar, att tävla i gymmet, att hetsa lagkamrater, att lura juniorer, att sjunga med fansen efter vinster. Listan kan göras lång men kan summeras till gemenskapen.

Hur ser du på ditt handbollsspelande fortsättningsvis?
– Riktigt så långt i tankarna har jag inte kommit, en del gammal lagkamrater och andra skumma förbindelser hävdar att de tänker försöka värva mig till sina lag i lägre divisioner, men vi får se. Det kanske är dags att lägga på sig några kilo och ansluta sig till tjockis-bajarna…

Vad kommer du framför allt att minnas från din tid i Bajen?
– Så mycket och så många. Serielunk, slutspel, kval, Champions Leauge, träningsläger i Dubai men också älskade hatade Idre. Tränarna. Lagkamraterna. Publiken. Resan med Dolk från juniorlaget till idag, vänskapen med Fredric Pettersson under åren när vi ville bli stora och starka samt Jonte Wenells varma personlighet och fantastiska värdegrund.

Hammarby Handboll säger ett stort grönvitt tack till Robin Hallberg för alla åren i Bajentröjan och önskar honom varmt lycka till!