Erik Larholm blir ny tränare för herrlaget

Hammarby Handboll rekryterar från de egna leden och utser Erik Larholm, som de senaste tre åren har tränat utvecklingslaget, till tränare för herrlaget tillsammans med Patrik Fahlgren.
Vi ska jobba hårt tillsammans för att spela slutspel i Eriksdalshallen, säger han.

37-årige Erik Larholm började spela handboll i Sävehof och flyttade till Stockholm vid 20-års åldern för att plugga på Lärarhögskolan. Han har bland annat varit tränare för Linköpings herrlag, Skurus damlag och VästeråsIrstas damlag. För tre år sedan utsågs han till tränare för Hammarby Handbolls utvecklingslag.
– Det har varit roliga år i Bajen som har bjudit på mycket utveckling. När jag hoppade på bestämde vi oss för att satsa på ungdomarna. Första året var ganska tufft men nu tredje året har det verkligen burit frukt med tanke på att dessa juniorer vunnit division 2. Det känns kul att nu få fortsätta utveckla många av de här spelarna fast i a-laget, säger Erik Larholm.

Erik Larholm, som har skrivit på ett tvåårskontrakt, kommer att leda herrarnas a-lag tillsammans med Patrik Fahlgren, som blir spelande tränare.
– Vi känner varandra sedan Sävehof och är nästan lika gamla. Han har spelat landskamper och varit proffs medan jag har varit tränare på seniornivå i tio år så jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra. Vi har sagt att vi ska ha högt i tak, vara prestigelösa och ödmjuka. Bägge är i alla fall väldigt laddade på att köra igång och utveckla ett bra samarbete, säger Erik Larholm.

Han beskriver sig själv som en seriös, noggrann och passionerad tränare som uppskattar detaljer. Och även om han inte påbörjat sin nya tjänst än är förväntningarna tydliga: att bli ett slutspelslag framöver.
– Vi ska se till att uträtta många bra saker tillsammans som grupp. Jag har inte varit tränare i Handbollsligan någon gång tidigare så det känns extra inspirerande.

Samtidigt som Erik Larholm nu går in i sin nya roll kommer han att sluta avsluta sitt tränaruppdrag för utvecklingslaget med att leda juniorlaget i finalspelet i USM om två veckor. Dessutom gör han sin sista tid som förbundskapten för Sveriges U20-flicklandslag, ett uppdrag som avslutas med VM i juli.
– Det kommer också vara full fokus på försäsongsträningen. Vi ska se till att förbereda oss fysiskt väldigt bra och samtidigt lära känna varandra. Många spelarna känner varandra men vi ska vara så pass trygga ihop att vi står redo när vi spelar för poäng. Just nu är det svårt att sätta ord på hur det kommer att kännas när det är dags för hemmapremiären, men det kommer med all säkerhet att kännas väldigt roligt.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är väldigt nöjd över att nu har gjort klart med den andra delen i Bajens nya tränarpar.
– Jag är supernöjd över att vi nu har lagt den sista pusselbiten och fått en grym uppsättning på ledarsidan. Erik Larholm och Patrik Fahlgren kommer att ha ett delat ansvar för a-laget. Erik kommer även ansvara för rekryteringen av unga spelare samt ha det sportsliga ansvaret för utvecklingslaget och juniorverksamheten. Jag är säker på att båda kommer komplettera varandra på ett jättebra sätt och jag ser nu fram emot vår gemensamma resa, säger Robert Venäläinen.

Hammarby Handboll säger varmt välkommen till a-laget Erik Larholm!