Försäsongsträningen är igång!

Under lördagen kickstartade Hammarby Handboll försäsongsträningen inför Handbollsligan 2018/2019 med att åka till Västerås för fystester hos handbollslegendaren Claes Hellgren och hans team. 

Dagen bestod av presentationer av fystester och träningsplanering. Dessutom mätte nutritionisten Tony Bergendalh spelarnas energidepåer, muskelmassa och vätska i musklerna för att räkna ut energinivån som de bör hålla. Claes Hellgren var nöjd efter fystesterna.
– Det var jätteroligt att träffa killarna och framför allt var det roligt att det var så många unga som har stor potential att bli bättre. Hammarby har redan fina förutsättningar då man är åtta, nia i Sverige. Det handlar nu bara om man vill utmana de som är bäst och det måste man göra på annat sätt än att bara köpa spelare. Vi måste istället utveckla spelare och det är det som jag brinner för, säger Claes Hellgren.

Även Bajens sportchef Robert Venäläinen, som under sina år som spelare tränade för Claes Hellgren och har fått uppleva hans tuffa träningsmetoder, var nöjd efter kickstarten.
– Det känns otroligt spännande och det här är det första steget på vår nya resa. Jag är sjukt taggad och det var kul att se alla spelare ge järnet idag.

På måndag drar träningarna igång igen för a-laget efter några veckors ledighet.


Patrik Fahlgren, Claes Hellgren, Hans ”Handsken” Larsson, Robert Venäläinen och Erik Larholm