Hammarby värvar finsk högersexa

Bajens första nyförvärv inför nästa säsong blir den finske högersexan Topias Laine, 22 år, som närmast kommer från BK-46 i den finska högstaligan.
– Att det blev klart med Hammarby är lite utav en pojkdröm som blir till verklighet, säger Topias Laine.

Hammarbys nyförvärv Topias Laine, från Åbo i Finland, beskriver sig själv som en målivrig kantspelare som gillar snabbt tempo och att springa mycket.
– Sedan älskar jag att hjälpa mina lagkamrater till framgång och bidra till att hela laget spelar bra, säger han.

Trots att handboll inte är en särskilt stor idrott i Finland är Topias Laine uppvuxen med sporten. Då både hans pappa och två farbröder har spelat blev det naturligt för honom att själv börja spela vid fyra års ålder. Den senaste säsongen har han spelat i BK-46 från Karis i södra Finland och nästa vecka gör de upp om tredjeplatsen i ligan.

Topias Laine har dock bra koll på Handbollsligan då han spelade i Alingsås juniorlag 2013/2014.
– Sedan dess har jag följt svensk handboll en hel del och min målsättning har hela tiden varit att komma tillbaka till Sverige. Jag har hört mycket om Hammarby och alla fans så det känns häftigt att nu få spela för klubben, det ser jag fram emot! säger han.
– När jag var 10-11 år så spelade vi min första turnering i Tumba och då mötte vi faktiskt Hammarby. Jag kommer ihåg att jag tänkte att det vore kul att få spela för en sådan häftig klubb, så det är en pojkdröm som blir till verklighet.

I början av sommaren går flyttlasset till Bajenland men redan i maj kommer Topias Laine att åka över till Stockholm för att köra några träningspass med laget.
– Jag vill bli bättre på allt och det känns kul att nu få spela handboll på ett proffsigt sätt och kunna satsa på det till 100 procent. Jag ser nu fram emot att få träffa killarna i laget.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är väldigt nöjd över den nya högersexan.
– Topias är en mycket fin kille som vill mycket med sin handboll, precis som övriga spelare i truppen. Med sin snabbhet och löpstyrka hoppas jag att vi kan få till en del enkla kassar med Topias på banan. Sedan tror jag att det är ett viktigt steg för Topias fortsatta utveckling att få möjlighet att spela i Handbollsligan några år för att sedan ta nästa steg ut i Europa. Det känns superkul att vi får se Topias i ”Jerkahallen” kommande säsonger.

Hammarby Handboll hälsar Topias Laine varmt välkommen!

Foto: Topias Laine och Hammarbys sportchef Robert Venäläinen