Hammarby värvar ny mittsexa

Bajen fortsätter att arbetet inför nästa säsong med att värva 24-årige mittsexan Kevin Johansson Eggan, som närmast kommer från Ricoh HK.
– Att få spela i en klubb som Hammarby blir en häftig grej, säger han.

Kevin Johansson Eggan började sin handbollskarriär i modersklubben Haninge HK. Sin seniorkarriär inledde han i IK Bolton, där han var med och spelade upp laget till division 1. De senaste två åren har han spelat i Solnaklubben Ricoh HK.
– Det känns jättekul att nu få spela för Hammarby. Det känns som en spännande satsning med det som händer i och kring laget just nu; alltifrån Claes som fystränare till nya tränarna Patrik och Erik och det var det som framförallt lockade, förklarar Kevin Johansson Eggan.

Den 196 centimeter långe mittsexans egna förhoppningar på sitt spel nästa säsong är att han, med sin storlek, ska kunna bidrag med aggressivitet i försvarsspelet.
– Jag är någon som alltid kör hela vägen, jag ger aldrig upp utan ger alltid järnet. Jag är dessutom van med att spela mer offensivt försvar från min tid i Bolton och även som junior i Tyresö. Men om Erik och Patrik vill att vi ska variera försvarsspelet kommer jag också att kunna bidra. Jag hoppas även kunna göra lite mål i kontringsspelet, säger han.

Kevin Johansson Eggan, som kombinerar sin handbollssatsning med sitt heltidsjobb som rörmokare, kommer att ansluta till laget redan den här veckan.
– Jag är jätteglad att jag nu får vara med på den här resan och jag är jättetaggad. Jag gillar att köra hård fysträning så det ser jag fram emot nu närmast. När det gäller kommande säsongen hoppas jag att vi tar oss till slutspel. Jag är också väldigt taggad inför derbyna, som kommer att bli en storgrej nu nästa säsong.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är nöjd över Bajens andra nyförvärv inför säsongen 2018/2019:
– Det är superhärligt att Kevin vill vara med på vår resa! Han blir en viktigt del i att fortsätta utveckla både vårt försvar och anfallspel.

Hammarby Handboll önskar Kevin Johansson Eggan varmt välkommen till klubben!