Alexander Binderis: ”Jag kommer att sakna stämningen”

Linjespelaren Alexander Binderis, som gjort fyra säsonger totalt i Hammarbytröjan, lämnar klubben efter denna säsong.

Hur har dina fyra år i Bajentröjan varit?
– De har varit bra! Mitt första år spelade jag i Hammarbys utvecklingslag Cliff. Det andra året blev jag tyvärr korsbandsskadad och borta ett helt år. Men jag krigade på och kom tillbaka och då gav Kalle Matsson och Mange Oscarsson mig chansen att göra några inhopp när jag kom tillbaka. Det har verkligen varit en erfarenhet att få vara med på det här tåget och få utvecklas genom att spela med bättre spelare och träna hårdare.

Vad har varit det roligaste?
– Att få debutera i Elitserien och lära känna alla härliga spelare, alla ideellt arbetande personer runt laget och föreningen och resten av Bajenfamiljen. Jag kommer alltid att känna lite extra för Tuppen och Bebben som hjälper till med allt och bara sprider glädje och bjuder på skratt varje gång man ses, riktiga kungar!

Vad tycker du om lagets insats den här säsongen?
Jämfört med förra året så var det betydligt roligare då vi har varit jämnare under säsongen och vunnit fler matcher tack vare det. Jag tycker också att det har varit kul att se andra yngre spelare kliva fram och bidra mer denna säsong.

Hur tycker du att ditt eget spel har utvecklats?
– Jag har blivit betydligt tuffare, lite smartare i mitt spel och mer rutinerad även om jag tyckte att jag var jäkligt rutinerad från början. Efter att ha varit skadad i ett helt år, och i princip inte känt på en boll, till att komma tillbaka förra säsongen och debutera i Handbollsligan och till att denna säsong verkligen få chansen att konkurrera om en plats så är jag väldigt nöjd.

Hur ser du på din fortsatta handbollskarriär?
– Min största passion i livet har alltid varit handbollen så självklart kommer jag att fortsätta kriga på i en nya tröja och förening vilken det nu blir. Sedan vore det kul att komma tillbaka till Hammarby igen och få var förstaval på min position, det vore härligt att få njuta av stämningen i Eriksdalshallen ännu en gång.

Vad kommer du framför allt att minnas från din tid i Bajen?
–  Jag kommer att sakna stämningen på läktarna och Bajenfamiljen. För det är verkligen som en familj både på läktarna och i laget, alla står varandra väldigt nära och står alltid tillsammans oavsett vad. Det har varit fantastiskt att få uppleva den delade glädjen, framgångarna och även motgångarna tillsammans med Hammarby Handboll och Bajenfansen.

Hur ser det ut med ny klubb inför nästa säsong?
– Jag håller på att utforska vissa möjligheter just nu så vi får se vad som händer men dörrarna är öppna.

Hammarby Handboll tackar Alexander Binderis för de här åren och önskar honom varmt lycka till!