Martin Dolk kvar i Hammarby

Martin Dolk fortsätter i Hammarby Handboll. Klubben och ”Dolken” nu är överens om en nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Publikfavoriten Martin Dolk har varit i Hammarby sedan 2006. Efter en utlandssejour i Danmark säsongen 2014/2015 återvände han till Hammarby men har sedan dess dragits med en skada.
– Den gångna säsongen handlade om att försöka ”känna” lite på handboll igen efter alla mina besvär med min skada. Det har varit kul att spela, men frustrerande då det inte har gått att spela på den procent där jag verkligen kan visa vilka kvaliteter jag har som handbollsspelare. Nu vill jag komma tillbaka ännu mer – vilket jag ser ljust på i dagsläget då min fysiska status känns bättre.

Att det blev Hammarby ytterligare ett år för Martin Dolk, som i princip är uppvuxen i klubben, beskriver han som en självklarhet.
– Jag har upplevt det mesta med Bajen: SM-guld, slutspel, kvalspel. Nu vill jag vara med på den nya resan och se vart den leder. Nästa säsong ska bli riktigt kul. Med lite nytänk från Firma Larholm-Fahlgren samt nya spelare och unga som knackar på dörren kan det bli ett riktigt lyft. Jag vill till slutspel nästa år! För min del vill jag hitta tillbaka till det spel jag vet att jag har i mig.

Hur går tankarna kring just den ”nya resan” som det pratas mycket om?
– Det är självklart väldigt kul. Jag hoppas främst att fler människor vill engagera sig i Hammarby oavsett om det är genom sponsring, publik eller liknande. I och med denna satsning kommer folk få upp ögonen mer för oss som förening, tycka det är spännande och vill vara med på tåget. Stockholm behöver Hammarby och jag tycker det är synd att intresset inte är större. Men det ska det bli ändring på!

Laget är just nu inne i en intensiv försäsongsträning som ska göra alla redo inför höstens säsongspremiär. Martin Dolk, som även jobbar som personlig tränare, tycker att den nya fysträningen känns extra intressant.
– Vi tränar hårdare nu än tidigare och vi kommer att fortsätta så – främst har den den fysiska delen fått ett nytänk som är spännande. Vi behöver tuffa till oss. Attityden känns som den har fått ett lyft då konkurrensen för speltid har blivit större.

Hammarby Handbolls sportchef Robert Venäläinen är mycket nöjd över att Martin Dolk fortsätter i Bajen även till nästa säsong.
– Martin är en av ligans bästa spelare i läget på vänstersex, en fantastisk lirare! Jag hoppas och önskar att Martin får var hel och visa upp sitt grymma spel. Det känns riktigt, riktigt bra att ”Dolken” är på!

Foto: Claus Meyer