Ny tränare för herrarnas utvecklingslag

Han ansvarade tidigare för Skurus damlag och tränade Hammarbys herrjuniorer förra säsongen. Nu tar Patrik Svarvén över utvecklingslaget i division 1.
Samtidigt blir Oskar Wikström ny assisterande tränare.

Patrik Svarvén kom till Hammarby inför förra säsongen, efter fyra framgångsrika år som huvudtränare för Skurus damlag. Den senaste säsongen har han, förutom att vara förbundskapten för det svenska flicklandslaget 02/03, tränat Hammarbys juniorer. Då Erik Larholm kommande säsong tränar herrarnas a-lag tar Svarvén över som huvudtränare för klubbens utvecklingslag, som nästa år spelar i division 1.
– Jag vill att vi ska kunna ge alla lagen i division 1 en bra fight och att vi kan mäta oss med dem. Sedan hoppas jag att vi ska ha spelare som är med och nosar på en plats i elitlaget och kanske lyckas ta klivet redan under säsongen. Tävlingsmässigt vill jag så klart att vi ska vinna varje match, säger Patrik Svarvén.

Som assisterande tränare får han Oskar Wikström, som kom till Hammarby 2016 och som den senaste säsongen har tränat Hammarbys A-pojkar.
– Oskar är ambitiös och duktig och jag ser fram emot vårt samarbete. Jag ser också fram emot samarbetet med a-laget. Jag och Erik Larholm pratar redan kontinuerligt om spelare och vi båda inser att det är viktigt att vi har en fortsatt bra kommunikation, förklarar Patrik Svarvén.
– Alla killarna i vår trupp har ambition att spela på elitnivå. Min uppgift blir att peppa spelarna att orka ta det steget för det händer inte över en natt. Vi vill ta ansvar för våra spelare som vi tror ska spela i vårt a-lag framöver och göra att det steget blir lite lättare.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen betonar att utvecklingslagets nya tränarduo blir en viktig del i den resa som klubben nu håller på att etablera.
– Drömmen är såklart att få se och uppleva en spelares resa från u-lag via a-lag för att sedan bli proffs i Europa och att även representera landslaget i stora mästerskap.

Hammarby Handboll grattar Patrik Svarvén och Oskar Wikström för deras nya roller i föreningen!